Wpis z mikrobloga

✨️ Obserwuj #mirkoanonim
Z anonima, bo chce zachowac tutaj prywatnosc.

Jestem od ponad 8 lat testerem oprogramowania, manual + pare lat w automatach (poziom srednio-zaawansowany). Zarzadzalem zawsze swoim dzialem, paroma QA, mam ogrom kontaktu z biznesem (z roznych stron swiata), robie wiele rzeczy 'organizacyjnych'. I staje teraz przed decyzja co dalej, bo chce wreszcie isc w konkretnym kierunku a nie jak obecnie, ze mam miks kilku stanowisk.

Rozmyslam mocno nod analitykiem biznesowym, bo w sumie jakos nautralnie lapie dobry kontakt z biznesem, od poczatku mojej kariery mam z tym duze doswiadczenie, bo zawsze odpowiadalem w mniejszy badz wiekszy sposob za kontakt z nimi. Dodatkowo jakos czuje naturalnie, ze blizej mi miekkim zdolnosciom jak technicznym, czuje sie tam bardziej swobodnie. Jestem osoba elastyczna, ktora dogaduje sie z roznymi ludzmi, potrafie dopiac swego, jestem asertywny, ale i lubie pracowac w zespole i sadze, ze to dobrze robie. Zawsze przejmuje jakos 'dowodzenie', bo zwykle ludzie sa pasywni a ja jakos jestem proaktywny i naturalnie przejmuje odpowiedzialnosc co bardzo lubie. Szybko sie ucze i mam jeszcze glod zdobywania wiedzy oraz samorozwoju.

I tu pojawia sie moje pytanie, jak sie za to zabrac? Myslalem o podyplomowce biznes analityka https://www.merito.pl/warszawa/studia-i-szkolenia/studia-podyplomowe/kierunki/analityk-biznesowy-w-it/program-studiow

Czy moze znacie jakies konkretne krusy/szkolenia, moze jakis cert warto miec? Spisywanie wymagan systemowych samo w sobie nie jest dla mnie problemem, juz takie rzeczy robilem, jednakze napewno potrzebuje przejsc taki proces od A do Z, zeby zoabczyc jak to powinno sie robic zgodnie ze sztuka.

#it #analitykbiznesowy #programista15k

〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰
· Akcje: Odpowiedz anonimowo · Więcej szczegółów
· Opublikuj swój własny wpis: Mirko Anonim
· Zaakceptował: mkarweta

❤️ Projekt mirko.pro działa dzięki wsparciu użytkowników - dziękujemy! Wspomóż projekt

• 3
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

Jak lubisz rozmawiać z biznesem to polecam Ci iść w stronę presales. Dużo większa dynamika ale też lepsze zarobki (zwłaszcza premie)
  • Odpowiedz
via mirko.proBOT
  • 0
✨️ Autor wpisu (OP): @gradekmi

a cos moglbys konretniej napisac? co jest wymagane, ew. w jaki sposob przechodzic w ta galaz (kursy/szkolenia/certy).

Ogolnie moze tez zle wybrzmiala moja wypowiedz co do miekkie > techniczne, lubie tematy techniczne, ale nie na tyle, zeby np. caly dzien siedziec w kodzie. Lubie analizowac, cos wymyslac w okol oprogramowania. Wszelkie procesy z tym zwiazane itp, zeby nie bylo, ze jestem kompletnie nietechniczny i juz nie chce
  • Odpowiedz
@mirko_anonim Presales to fajna robota, jeśli lubisz techniczne tematy, ale nie chcesz cały dzień siedzieć w kodzie. Trochę techniki, trochę gadania z klientami i wymyślania rozwiązań, troche robienia ppt, troche rysowanie diagramów. To co ja najbardziej lubie, to dosyc szybka zmiana tematów - co chwilę jakiś ciekawy problem biznesowy do rozwiązania, a do tego sporo rozmów z ludźmi na wysokich stanowiskach.

Co warto mieć:
Podstawy techniczne (bazy danych, jak działa soft itp. -
  • Odpowiedz