Wpis z mikrobloga

cześć,
rozglądam się za jakąś furką i wpadł mi w oko Mini Cooper s 1.6 r56 bodajże, co sądzicie o tym samochodzie? chciałbym coś małego dla singla/pary
Warto względem drogich napraw, spalania itd? jakich silników unikać, a jakie są warte zakupu? no i przede wszystkim jak wyglądają koszty utrzymania takiego samochodu? to będzie moje pierwsze autko
#mini #minicooper #motoryzacja #samochody
  • 9
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@macieeek77 1.6 stworzone przez PSA i dopracowane przez BMW, szczyt niezawodności (sarkazm, wymiana panewek co 150k plus co chwilę inne problemy, za to cieknie z każdego miejsca) i świetne dojścia wszędzie, przez co naprawy są szybkie i bezproblemowe (sarkazm, żeby wymienić głupi przepływomierz w dolocie masz cały przód do rozebrania, nigdzie ręki nie wsadzisz przez co niewielu mechaników chce się z nimi bawić) mini są naprawdę świetnie zaprojektowanymi autami, działającymi bezproblemowo
  • Odpowiedz
@TypowyDaltonista: siema widze ze sie orientujesz w miniakach. W niedziele dziewczyna kupiła mini, 1.5 136km 2018 f55 92k nalotu, salon polska. Auto przetrzepał rzeczoznawca potem ja jeszcze podjechałem do mechanika i ogólnie poza wyciekiem z filtra oleju i gdzies przy misce to nic więcej nie stwierdziliśmy. Z pomocą chatugpt zdiagnozowałem skrzynie, gościu przy 70k przebiegu wymienił olej. Jak wracaliśmy 300km wszystko było git. Masz może jakieś sugestie co do przeserwisowania
  • Odpowiedz