Wpis z mikrobloga

cześć,
rozglądam się za jakąś furką i wpadł mi w oko Mini Cooper s 1.6 r56 bodajże, co sądzicie o tym samochodzie? chciałbym coś małego dla singla/pary
Warto względem drogich napraw, spalania itd? jakich silników unikać, a jakie są warte zakupu? no i przede wszystkim jak wyglądają koszty utrzymania takiego samochodu? to będzie moje pierwsze autko
#mini #minicooper #motoryzacja #samochody
  • 9
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@macieeek77 1.6 stworzone przez PSA i dopracowane przez BMW, szczyt niezawodności (sarkazm, wymiana panewek co 150k plus co chwilę inne problemy, za to cieknie z każdego miejsca) i świetne dojścia wszędzie, przez co naprawy są szybkie i bezproblemowe (sarkazm, żeby wymienić głupi przepływomierz w dolocie masz cały przód do rozebrania, nigdzie ręki nie wsadzisz przez co niewielu mechaników chce się z nimi bawić) mini są naprawdę świetnie zaprojektowanymi autami, działającymi bezproblemowo
  • Odpowiedz
@TypowyDaltonista: siema widze ze sie orientujesz w miniakach. W niedziele dziewczyna kupiła mini, 1.5 136km 2018 f55 92k nalotu, salon polska. Auto przetrzepał rzeczoznawca potem ja jeszcze podjechałem do mechanika i ogólnie poza wyciekiem z filtra oleju i gdzies przy misce to nic więcej nie stwierdziliśmy. Z pomocą chatugpt zdiagnozowałem skrzynie, gościu przy 70k przebiegu wymienił olej. Jak wracaliśmy 300km wszystko było git. Masz może jakieś sugestie co do przeserwisowania
  • Odpowiedz
@Strzalka wiem o mini tyle, że c-----o się z nimi pracuje, bo nigdzie nie ma dojścia, nie pomogę ci niestety, ale w temacie skrzyni się mogę wypowiedzieć, olej jest git, trzymaj sie wymiany co 100k, tylko co nie działa, że chat ci to tak zdiagnozował? Płyn chłodniczy sprawdź czy ucieka, pół litra mogli mniej przy serwisie zalać, ważne że był między min i max, filtr oleju jeśli dobrze kojarzę jest wkład,
  • Odpowiedz