Wpis z mikrobloga

Czy #apple #macbook M1 do internetu i paru aplikacji (biurowe) + mobigierka 16/x + przeglądarka trochę danych
x 256,512
Starczy?
Ogólnie jak to wygląda z makami, czy Mac m 1 będzie nadal wspierany za np. 5 lat? Czy będzie dostał aktualizacja oprogramowania?
Ogólnie to nie musi być M1, bo Limit cenowy na nowego łapka to 5,5k
Priorytetem defekto jest czas na baterii.
jak srpawa z makami wygląda.
respekt budzi że nadal 11 dostanie iOS19, pamiętam że 3 lata temu chyba kupiłem za 700zł go od kolegi żony, a on nadal jest aktualizowany.
Czy apple długowiecznie też wspiera swoich laptopy?
  • 9
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@KaluHeHe mój macbook air 2015 przestał być wspierany dopiero w tym roku czy zeszłym, dobrze służył, nadal można było grać na nim w minecrafta, tft, ja używałam też dużo do notatek i oglądania yt i nie zawiodłam się na nim, bez ścinek i ogólnie wciąż jest używalny
w tym roku kupilam m4 bo to najlepsza opcja cena-jakość, warto wziac go pod uwagę
  • Odpowiedz
  • 0
mój macbook air 2015 przestał być wspierany dopiero w tym roku czy zeszłym

@lukija: Intel??
SŁyszałem że Apple całkowicie porzuciło wsparcie dla intelów, więc nowsze intele pewnie też straciły wsparcie.
  • Odpowiedz
  • 0
@MercedesBenizPolska: ten link do M1 Pro co mi dałeś. to ma taki sam ekran co ten z m4? za 5,7k
Skoro Apple tak dobrze wspiera, to tego 16 calowego wziąłbym na baterii pewnie jeszcze lepiej trzyma niż na ten air m4 czy pro m4
  • Odpowiedz