Aktywne Wpisy

kre-dens +20
Nigdy nikomu nie zycze spadku, ale miejsce Puszczy jest dwa poziomy nizej. To klub z miesciny, bez kibiców, bez stadionu oraz bez historii. Typowa wiocha, bo jakis Janusz zachcial pobawic sie w futbol. Ten klubik nawet sie nie klika, nie jest medialny, nie generuje hajsu, doslownie nic pozytywnego. Fajnie bylo, posmialismy sie, ale na ich miejsce jest 10 innych klubów ze stadionami z duzych miast.
#mecz #pilkanozna #
#mecz #pilkanozna #

hejterka99 +8
#tinder #randki
Dobra, muszę to z siebie wyrzucić na świeżo. Moja 'randka' z 17:00 z panem programistą na B2B... Jaki żal, serio.
Gość napisał do mnie pierwszy jakieś 3 tygodnie temu, a ja mu odpisałam dopiero w ten poniedziałek wieczorem. Gadka szmatka online nawet spoko, widać było, że ograny w te śmieszki i teksty.
Ale ze spotkaniem to już trochę na siłę naciskał. Koniecznie dzisiaj, w piątek, bo zaraz jedzie do
Dobra, muszę to z siebie wyrzucić na świeżo. Moja 'randka' z 17:00 z panem programistą na B2B... Jaki żal, serio.
Gość napisał do mnie pierwszy jakieś 3 tygodnie temu, a ja mu odpisałam dopiero w ten poniedziałek wieczorem. Gadka szmatka online nawet spoko, widać było, że ograny w te śmieszki i teksty.
Ale ze spotkaniem to już trochę na siłę naciskał. Koniecznie dzisiaj, w piątek, bo zaraz jedzie do

To też. Ale trzeba mieć serio mocne klapki na oczach, żeby nie wiedzieć, że ogromnym problemem jest dostęp do mieszkań. Para przed 30 jest totalnie priced out jeśli chodzi o mieszkanie "pod dzieci" czyli minimum 80 metrów i blisko do pracy.
Racją stanu jest jak najszybsze dostarczenie dużej ilości państwowych mieszkań pod tani najem dla młodych par, które decydują się na dzieci. To powinno być pewne jak śnieg w zimie - pojawia się dziecko to dostajesz dostęp do taniej czynszówki.
Koszty spadku wskaźnika urodzeń będą gigantyczne i wielokrotnie przekroczą wszystko inne. To jest ważniejsze niż CPK, elektrownia jądrowa czy cokolwiek pozostałego.
#nieruchomosci #demografia #takaprawda
Poza tym w Czechach mają podobne podejście do migracji jak u nas, a jednak polityka prorodzinna (zresztą dużo tańsza, ale po prostu bardziej przemyślana) spowodowała tymczasowy boom dzietności w latach 2016-2021. Teraz trochę im spadło, pewnie ze względu na wojnę, ale nadal dużo wyżej niż Polska. Wystarczy zaaplikować tamte rozwiązania u nas i problem staje się dużo mniej dotkliwy. Ale niestety wprowadzono
@ksanthippe: bo gdyby dalej dalo sie utrzymac z jednej pensji rodzine. to mysle, ze wiekszosc kobiet nie miala by problemu z tym, zeby zamiast wyrabiac targety w korpo. to piec ciasto ze spiacym bomblem obok. ale wydajnosc pracy wzrosla, a zycie z jednej
No i tak, katastralny+podatek od pustostanów skutecznie obniży ceny dla młodych rodzin, popieram.
na początek po prostu wprowadzić to na 2 -3 lata, testowo :)
A reszta niech wynajmuje na wolnym rynku - tylko najpierw katastralny, podatek od pustostanów i zmiana prawa (trzy miesiące zaległości w
Jeśli jesteś katolem i i chcesz abyśmy wrócili do XIX wieku gdzie kobiety produkowały taśmowo dzieci i żyły w chlewie na klepisku to sorry ale te czasy nigdy nie wrócą
Przecież to jest elementarna logika
@BardzoSmutny: Tak dużo mniej dotkliwy, że projekcje wskazują utratę 50% populacji Czech do 2200. Przecież to jest wylewanie wiadrami wody z tonącej łodzi, kupi ci kilka lat maks, a problem pozostaje ten sam, za to budżet zostanie totalnie wydrenowany.
Nie mam niestety gotowego rozwiązania, ktokolwiek je wymyśli prawdopodobnie zapisze się w historii. Po prostu nie uważam,
Komentarz usunięty przez autora