Aktywne Wpisy

Analny_Rozrabiaka +497
Konfitura dodał kolejny film, ale się we mnie zagotowało. Pierwszy raz napisałem skargę. Za co my płacimy. Koleś stojący na chodniku - panie to będzie 5k grzywny! Chłop jeździ wśród dzieci po chodniku i ścieżki? Pyrpyr to bemdziem tylko za parkowanie rozliczać proszem 100 zł.
#policja #stopcham #konfitura #warszawa
#policja #stopcham #konfitura #warszawa

włączając się do ruchu wpuściła mnie policja, podziękowałem im awaryjnymi z przyzwyczajenia i dostałem mandat za używanie świateł niezgodnie z ich przeznaczeniem xD
#policja #polskiedrogi #stopcham #polscykierowcy #prawojazdy
#policja #polskiedrogi #stopcham #polscykierowcy #prawojazdy

źródło: 1000029617
Pobierz
Witam serdecznie po dłuższej przerwie ( ͡° ͜ʖ ͡°)
Na wstępie: zwolnił się termin na ten weekend — jeśli jakiś Mirek z #warszawa chciałby wynająć moto od dzisiejszego popołudnia do niedzieli i ma wolne 300 zł, to zapraszam! ( ͡° ͜ʖ ͡°)
A teraz kilka słów o tym, jak się kręci biznes:
1. Miały być dwa motocykle, ale jest jeden — ten drugi miał być pożyczany od znajomej, ale stwierdziłem, że to za dużo zamieszania. Mimo wszystko już teraz brakuje drugiej maszyny. Ludzie często dzwonią w ostatniej chwili i pytają, czy można pojeździć dzisiaj — w ten sposób w samym kwietniu przeleciało mi przed nosem jakieś 1200 zł.
2. Od początku było łącznie jakieś 7 wynajmów — 2 osoby nigdy wcześniej nie jeździły (albo jeździły na skuterkach), reszta ćwiczyła przed egzaminem. Jak na razie bez większych przygód. Jednej osobie moto upadło w miejscu — został po tym ślad, ale nic poważnego.
A, no i jeden gość puścił sprzęgło, odkręcił manetę i prawie wjechał w samochód sąsiada xD. Ciepło mi się zrobiło, nie powiem, gacie do zmiany. Ale później już szybko ogarnął co i jak.
3. Pierwszy "wynajem" to była totalna klapa. Gość pisał do mnie jeszcze w styczniu, że będzie chętny, w marcu się umówiliśmy na weekend... a potem nie przyszedł i przestał odbierać telefon xD. Myślałem nawet, że to jakiś życzliwy Mirek, ale gość odzywał się, zanim jeszcze wstawiałem info na Wykop. Od tamtej pory wymagam przedpłaty.
4. Muszę w końcu ogarnąć system rezerwacji. Na razie to zrobione na trytytki, a każdy sensowny system do WordPressa kosztuje miliony monet. Może ktoś zna jakąś fajną darmową albo tanią opcję?
I tak w skrócie to tyle. Wrzucam kalendarz z rezerwacjami z kwietnia. Pierwszy weekend był bardzo zimny, więc nikt się nie zgłosił, ale później całkiem ładnie ruszyło. Majówka już zarezerwowana. Jest nieźle, mam nadzieję, że w maju zacznie się już boom na moto.
#motocykle
źródło: Screenshot 2025-04-25 at 09.47.42
Pobierz@iforgotmypass_: reservio mireczku ogarnij, serio - koszt to grosze, a jest bardzo prosty i intuicyjny.
Napisz też jak tam od strony ( ͡€ ͜ʖ ͡€) ci się spina ten biznes.
Dzieki za rekomendacje, obczaje!
Rozumiem, że zatrzymujesz przedpłatę jak ktoś sie nie zjawi. A jak ktoś da przedpłatę a
Proponuję:
-dojść do 5-10 maszyn tyle ile dasz rady samemu ogarniać.
-W każdym zakładać gmole
-Dokupić skutery 125 (małe) gdyż część osób np. kobiety będą się mniej bały automatów i braku prze kroku.
-Nie bać się drogich chińczyków.
-Jeśli będzie to nadal żarło to samemu doszkolić się na kursach motocyklowych i proponować siebie jako instruktor nauki jazdy nie
@Podstarzaly_Mandalorianin: wiesz może czy Reservio ogarnia wielodniowe wynajmy? Bo widzę jedynie opcję rezerwacji usługi w jednorazowym terminie, a nie da się np. zaznaczyć całego weekendu