Aktywne Wpisy

thorgoth +11
Smutno mi. Ludzie niechętni Legii mają używanie - niech mają, bywa z tarczą, bywa na tarczy. Cieszyłem się z mistrzostw i pucharów, trzeba wziąć na klate takie coś.
Legie zgasiła stracona bramka, do niej gra wyglądała nieźle. Zgasiła jak peta ( ͡° ʖ̯ ͡°) Rywal był niezły, lepszy piłkarsko ale coś czuje że z inną Legią ta Sparta mogła przegrać, nie byli aż tak dobrzy. Grali w piłke, Legia tylko próbowała.
Nie
Legie zgasiła stracona bramka, do niej gra wyglądała nieźle. Zgasiła jak peta ( ͡° ʖ̯ ͡°) Rywal był niezły, lepszy piłkarsko ale coś czuje że z inną Legią ta Sparta mogła przegrać, nie byli aż tak dobrzy. Grali w piłke, Legia tylko próbowała.
Nie

cocojambo210 +4
Jakie są wasze największe marzenia moi kochani?

Za katastrem od trzeciego mieszkania to bym głosował rękami i nogami; kraj nam zdycha, a ja się mam martwić o ludzi, którzy "przechytrzyli" ZUS, często pozyskując komunalne lokale za bezcen?
@Raetar: czyli nie ma sensu bo nie tylko nie zniechęca ale promuje akumulowanie betonu :)
w uj ludzi ma właśnie 1-2 mieszkania "dla dziecka" a taki kataster dopiero od trzeciego będzie jeszcze bardziej zachęcał aby sobie kisić mieszkanie spadkowe albo kupić jeżeli się nie ma kolejnego,
@SpalaczBenzyny: nie rozumiem w jakim stopniu kataster ma zachecic do zakupu 2 mieszkania skoro od stanu aktualnego nic absolutnie sie w zyciu ludzi ktorzy maja jedno nie zmieni przy wprowadzeniu tego? XD
Poza tym, lepiej zeby ktos sobie kisil
a tzw. inwestorami na tym rynku landlordowym i kiszenia mieszkań są ludzie którzy kierują się zwykle chłopskim rozumem,
tak samo jakby wprowadzić teraz podatek od posiadania powyżej 3 uncji złota sprawiłoby, że masa ludzie poszłaby kupić sobie po 3 monety które nie są
@SpalaczBenzyny: w kilka osob moze latwiej wprowadzic zmowe cenowa, a przy kilkudziesieciu jest to juz trudniejsze, jeden wystawi 10% nizej i zaczyna sie konkurencja.
nawet jesli ludzie zaczeli by masowo wykupywac po jednym mieszkaniu na najem, to skads musza te mieszkania sie pojawic, to beda je brali od tych ktorzy zaladowali sie po
a ile mieszkań jest w tych co mają po 1-2,
oczywiscie podstawą moich wywodów jest to, że ci co maja 1-2 kiszą tych mieszkań ogromne ilości więcej wiec należy głównie ich "zniechęcać" przed inwestycjami w beton,
no ale jeżeli mam złe założenia to wnioski będą błędne
Mieszkania to nie jest i nie może być inwestycja i od drugiego mieszkania już powinni d---------ć grubo, a od 3 i więcej tak wysokie żeby nikomu nie opłacało się kupować mieszkania. Dodatkowo całkowity zakaz kupna nieruchomości przez podmioty z za granicy.
Mieszkania w ogóle powinno budować tylko państwo i jak ktoś chce to może
@jakub-dolega: niektóre wykopki są tak głupie, że nie rozumieją koncepcji podatku.
Masz racje, trzeba d-----ć jeszcze wyższe ceny kupna/wynajmu, jak w każdym innym kraju, gdzie obecnie działa katastralny, to na pewno ludziom będzie lepiej.
@jakub-dolega: podatek to narzędzie, które może pełnić różne funkcje - w tym m. in. tą regulującą. Tyle to przynajmniej powinieneś mieć na przedsiębiorczości w licbazie te kilka/kilkanaście lat temu.