Wpis z mikrobloga

• 0
@gorzki99: Nie używam, znajomy zawodowo używa zwłaszcza że Skype wyłączają i ludzie sie przerzucają na to. Rozgryzłem jak przywrócić te widoczne przyciski ale się okazuje że one celowo w tej wersji nie uznają zalogowanego użytkownika Teams. Masz przechodzić na nowego webowego Outlooka - to jest dopiero absurd, serio Microsoft ludzi chce na to przerzucać na full.
  • Odpowiedz
@Saeglopur: Mnie w robocie zmuszaja do uzywania tego. Dramat. Nie widzialem jeszvcze wiekszego gowna :/

Ale jak kumpel (przelozony :P) ustawil meetingi na poniedzialek na 9 to przyszlo mi powiadomienie i w outlooku i w teamsach. Wiec jakos to wspolpracuje.
  • Odpowiedz
  • 0
@gorzki99: Jak widze i mi znajomy mówi to gdy konto Microsoft jest firmowe to wszystko współgra perfekcyjnie, widocznie w rodzinnym pakiecie Office 365 i darmowym Teamsie nie na się tego tak razem używać - trzeba przełączyć Outlooka na nowego. Bulwa autentycznie koniec normalnych prawdziwych aplikacji już nawet na takim poziomie?

Messenger na Windowsa - zrobili aktualizacje i cyk z prawdziwej aplikacji też taki webview syf
  • Odpowiedz
@Saeglopur: messengera nigdy nie uzywalem wiec sie nie wypowiem.

Ale co do "prawdziwych aplikacji" to mam odmienne zdanie.

Teamsy to GOWNO a nie prawdziwa aplikacja. To jest curfa dramat. Nie potrafie sobie wyobrazic ze ktos tego uzywa z wlasnej woli :D
  • Odpowiedz
  • 0
@gorzki99: Teamsy to też WebView (WebView 2?). Nowy Outlook, standardowy Outlook na Windowsie, teraz Messenger - też.

Chodzi mi o różnice w stylu klasyczny Outlook vs Outlook WebView2,
prawdziwy Photoshop/Affinity Photo itd vs Figma (widze zrobili prawdziwą aplikacje)
Spotify co raz bardziej też mam wrażenie wcale nie jest aplikacją desktopową
  • Odpowiedz
@Saeglopur: ja za bardzo nie moge se wybierac. Wpierdzielili nas do jakies domeny i nawet skrotow z pulpitu nie da sie usunac bez pomocy administratora :DDD

Nie wiem jak dziala webview ale jak dziala tak jak normalne teamsy to jest to rowniez gowno :D
  • Odpowiedz