Aktywne Wpisy

greedy_critic +230
Baba pokłóciła się z mężem.
Baba sama wysiadła z samochodu nocą, bez kurtki, na mrozie.
Baba sama poszła nie wiadomo gdzie.
3 dni później znaleziono jej ciało.
I z jakiegoś powodu to JEGO wina i ludzie pytają „czemu to zrobił?” ( ͡º ͜ʖ͡º)
#logikarozowychpaskow #rozowepaski #zwiazki
Baba sama wysiadła z samochodu nocą, bez kurtki, na mrozie.
Baba sama poszła nie wiadomo gdzie.
3 dni później znaleziono jej ciało.
I z jakiegoś powodu to JEGO wina i ludzie pytają „czemu to zrobił?” ( ͡º ͜ʖ͡º)
#logikarozowychpaskow #rozowepaski #zwiazki
źródło: image_picker_BC449A90-FAB4-4743-80FB-C0B584176606-28700-0000263E5855C2BC
PobierzDopiero dziś udało się spotkać u notariusza ( ͡° ͜ʖ ͡°) czyli kontynuacja wpisu jak wystrychnąć na dudka pośrednika nieruchomości
W skrócie:
- znaleźliśmy ogłoszenie fajnego mieszkania na necie, umawiamy się na spotkanie
- na oglądaniu mieszkania są właściciele i pośrednik (który nie przedstawia się i nic nie robi)
- spoko, pasuje, dwa dni później z właścicielami (i pośrednikiem stojącym
W skrócie:
- znaleźliśmy ogłoszenie fajnego mieszkania na necie, umawiamy się na spotkanie
- na oglądaniu mieszkania są właściciele i pośrednik (który nie przedstawia się i nic nie robi)
- spoko, pasuje, dwa dni później z właścicielami (i pośrednikiem stojącym
źródło: W-czym-moz%CC%87e-pomo%CC%81c-Ci-notariusz-urban.one-min-scaled-2360x1036_c
Pobierz

źródło: l9kekskdzit51
PobierzAle to dobry, mały krok we właściwym kierunku
@thorgoth: ale mają świadomość, że na tym się nie skończy
@thorgoth: ruch w dobrym kierunku zwiększający konkurencję między deweloperami oczywiście nie zmieni to jakoś sytuacji diametralnie ale w dłuższej perspektywie zmniejsza to możliwości manipulowania rynkiem. Jestem ciekaw ile różnych jeleni złapali deweloperzy jak zauważali że ktoś kasiasty przyszedł do biura a nie miał zbytnio pojęcia ile co kosztuje i zgadał
A co, zrobicie jeszcze więcej śmiesznych obrazków? xD
@karski:
@lormont: marża jest marża, a co? xD
źródło: temp_file7024254565511978231
PobierzBudowałem jeden blok. Ceny były jawne. A ludzie przychodzili z pytaniami czy jak kupi za gotówkę to mu obniżę cenę o 30 000 (przy cenie około 300, czy 10%) xD
Odpowiadałem, że pieniądze z banku mi nie śmierdzą i wolę wziąć te 30k więcej z banku
Przewinęło się kilkadziesiąt osób. Żodyń zwyczajnie nie przyszedł i kupił tylko musieli robić cyrki. A bo w Łodzi taniej,
@zeszyt-w-kratke: chcialbym tylko wspomniec, ze tak dziala wiele branzy i nie czuc powszechnego oburzenia na takowe praktyki. wrecz spoleczenstwo ma za frajera i beke z kogos, kto przeplacil, bo nie znal ceny rynkowej. k-------e
Skoro tak uważasz, to wiadomości na olx typu dej za darmo lub za 2000 mniej biere też należy uznać za normalne negocjacje handlowe.
Masz typie wystawione ogłoszenie w którym jest cena,
1. A skąd wiesz jaki sprzedawca ma możliwość negocjacji ceny a który nie ma takowej? Widzisz taką informację w gazetce reklamowej czy ogłoszeniu?
2. Jaka cena produktu uprawnia wg Ciebie do pisania/dzwonienia do ludzi z zebraniem dej za darmo/dej za pół ceny/ mam horo curke?
3 cena była w ogłoszeniu. Myślę że o wiele bardziej czytelna niż w biedronce a nikt tam nie woła dej za darmo. Nikt tam
Ludzie jeżeli kupują mieszkanie to albo jest to ich pierwsza inwestycja w życiu i nie mają pieniędzy i sprawdzają ceny przed zakupem na pół roku przed. Drudzy to fliperzy którzy przyłażą i wołają
Skoro nie wiesz z kim mozna w zyciu negocjowac i gdzie to wspolczuje, serio. Tylko nie przerzucaj swojego zachowania na ogol dziwiac sie, ze reszta jest inna od Ciebie.