Wpis z mikrobloga

#mikrokoksy #trt

TRT - lista obecności.

Część osób pyta jakie dawki na TRT, jakie wyniki krwi, efekty etc. Niech każdy, co jest na TRT coś skrobnie od siebie. Zacznę od siebie:

Wiek: 48,5. Na TRT od czerwca 2020 r., iniekcje domięśniowe w pośladek, Test na kujawskim.
Dawki: 150mg Test E co 3,5 dnia. OVI 0,05ml 3 razy w tygodniu.
Wyniki krwi dzień po: Testosteron 1029,00 (150,0 - 684,0), Estradiol 133,7 (- 47,0). Negatywnego wpływu estradiolu nie zauważyłem.

Ciśnienie 115-120 na 70-80, Trójglicerydy 207 (- 100), Cholesterol 222 (- 190). Zawsze miałem krew lipiczną i Hematokryt i Hemoglobina w górnych widełkach.

Z fartem!
  • 10
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@stillrunning: Młody zdrowy mężczyzna produkuje <10mg testosteronu dziennie, z racji że enantan to w tylko w ~70% testosteron to TRT nie powinno przekraczać 100mg tygodniowo.

To że coś jest w widełkach nie znaczy że jest na optymalnym pod kątem zdrowia poziomie, więc ja bym się nie cieszył że hematokryt jest w "normie", lipidy też na pewno do poprawy.
  • Odpowiedz
@stillrunning: Ja biorę 25mg clomidu e3d razem z symexem(1/4 tabletki) i u mnie testosteron z 4,12 ng/ml wskoczył na 8,45ng/ml, estradiol trzymam w okolicy 62 pg/ml, a prolka spadła mi z 17,4 ng/ml na 4,8ng/ml. Doktor mówi, że jestem żywym dowodem że nie zawsze potrzeba strzykawki do dobrego TRT - no i plus taki, że to endogenny testosteron.
  • Odpowiedz