Aktywne Wpisy

grubson234567 +509
Treść przeznaczona dla osób powyżej 18 roku życia...

Rad-X +5
Mirki, bo u mnie w pracy się kłócą, i rozsądźmy ten konflikt na zawsze
"Spanie na waleta" wg ciebie znaczy:
#kiciochpyta #glupiewykopowezabawy
"Spanie na waleta" wg ciebie znaczy:
#kiciochpyta #glupiewykopowezabawy

10 osób, nikt nie chce tu być, nikt nie chce się odzywać, nikt nie ma nic do powiedzenia, każdy ma coś ciekawszwego do roboty. Oprócz naszego 'agile managera' który z całych sił próbuje gadać z nami o jakiś głupotach i zaangażować nas w rozmowę choć atmosfera jest tak gęsta że się ruszyć nie da.
A co w twoim zespole się wam podoba? a co sprawia problemy? a co robicie dobrze czym chcecie się podzielic? A może próbujecie czegoś nowego o czym chcecie opowiedzieć?
Najgorszę, że wymyślił sobie, że będzie to stałe spotkanie raz na dwa tygodnie co by dzielić się wiedzą na temat organizacji pracy... jprd
#scrum #programista15k #pracait #pracbaza
@serafin7: Kim jesteśmy 'my'?
Skoro już robicie agile'a, to stosujcie się do wartości zwinnych i ograniczajcie marnotrawstwo.
Chociaż, może to nie agile manager jest problemem, ale wy? Naprawdę nie macie problemów, które powodują, że wasza praca nie jest wolniejsza? Nawet jak w zespole nie macie już żadnych problemów, zawsze są jakieś spowalniacze, np.
@renq: Misiu, problemy są zawsze ale rozwiązuje się je siedząc przy komputerze, główkując i je rozwiązując a nie debatując o nich.
Jeszcze mi się nie zdarzyło nigdy żeby na Agilowym spotkaniu podali mi rozwiązanie jakiegoś technicznego problemu. Oni nawet o szczegółach technicnzych nie chcą słyszeć a wytłumaczenie tego dokladnie byłoby dwa razy dłuższe niż samo spotkanie.
Jedyne co
Przykładowo, jeżeli ludzie z zespołu pracują sami, nie komunikują się z innymi, dłubią se PR-ki i oddają po tygodniu do review, to nie rozwiążesz tego problemu siedząc przy kompie w samotności, a np. przez
Komentarz usunięty przez autora
W większości przypadków słyszę jakiś wariant "po prostu daj mi taska i się ode mnie odwal".
np. kolega wyżej napisał: