Aktywne Wpisy

klocus +355
Ceny w polskich knajpach odyeabały już totalnie. Makaron z jajkiem, śmietaną i boczkiem za 80 zł XD
PS. Lokal jest wirtualny na Wolcie xD
#jedzenie #jedzzwykopem #januszebiznesu #restauracja #gastronomia
PS. Lokal jest wirtualny na Wolcie xD
#jedzenie #jedzzwykopem #januszebiznesu #restauracja #gastronomia
źródło: IMG_1320
Pobierz
adamsowaanon +25
Pozyczylem kiedys siostrze w 2021 roku na ponad rok £4.000
Powiedzialem odrazu ze ok ale jak na ponad rok to zwaloryzuj mi to o te chociaz 5% inflacji.
Czyli oddaj mi 4200£.
Wziela,zgodzila sie.
Ale przy oddawaniu narzekala ze rodzina jej meza by nic nie "wziela" za taka pozyczke.
Powiedzialem odrazu ze ok ale jak na ponad rok to zwaloryzuj mi to o te chociaz 5% inflacji.
Czyli oddaj mi 4200£.
Wziela,zgodzila sie.
Ale przy oddawaniu narzekala ze rodzina jej meza by nic nie "wziela" za taka pozyczke.

Bo w laptopach (biznesowych) to już jest w zasadzie standard, zaś takiej stacjonarnej na biurko szukam i nie mogę znaleźć...
(tak, wiem, że mogę kupić osobny czytnik, nie o to mi chodzi).
#pcmasterrace
Nic, zamówiłem na ali jakiś czytnik, co do którego jest nadzieja, że z Windows Hello będzie działał, zobaczymy...
@Jarek_P: https://www.kuzniewski.pl/p17709,lenovo-fingerprint-usb-keyboard-0c52722-przewodowa-klawiatura.html
@wypokowy_expert: no i to mnie właśnie dziwi. Przecież to powinien być pewny biznes we wszelkich korpozamówieniach. I przy tym znakomita alternatywa dla Bardzo Mocnych Haseł z wymogiem zmieniania raz na miesiąc (co w 99% przypadków ma skutek z security na poziomie hasła na dany miesiąc przyklejonego na stickerze do monitora, ewentualnie hasłami typu 123qwertystyczeń!). Skuteczne i bezpieczne mechanizmy przecież są (logowanie kontem Microsoft i poświadczenia
@wypokowy_expert: windows hello przechowuje je lokalnie, z chmurą wymienia już klucze powiązane z kontem. I generalnie to działa, choćby u mnie w kołchozie, ale odcisk palca, czy rozpoznawanie twarzy jest realizowane z laptopa, a gdy ten jest podpięty do stacji dokującej i spoczywa pod biurkiem, a na biurku jedynie klawiatura i mysz, jestem skazany na wklepywanie pinu lub hasła.