Aktywne Wpisy

DrFlaming +634
Cześć Mirki,
Czy wolno tu małą reklamę? Założyliśmy portal do konsultacji online, aby trochę inaczej niż standardowo podejść do tematu walki z nadmiarowymi kilogramami. Nasz zespół to dietetyk, psycholog, lekarz i trener personalny. Pomagamy osobom z otyłością, mniejszą lub większą nadwagą, ale też tym, którzy po prostu źle czują się w swoim ciele - poruszając też bardziej złożone tematy, takie jak zespół metaboliczny czy kompulsywne objadanie się. Dla bardziej świadomych osób, robimy też
Czy wolno tu małą reklamę? Założyliśmy portal do konsultacji online, aby trochę inaczej niż standardowo podejść do tematu walki z nadmiarowymi kilogramami. Nasz zespół to dietetyk, psycholog, lekarz i trener personalny. Pomagamy osobom z otyłością, mniejszą lub większą nadwagą, ale też tym, którzy po prostu źle czują się w swoim ciele - poruszając też bardziej złożone tematy, takie jak zespół metaboliczny czy kompulsywne objadanie się. Dla bardziej świadomych osób, robimy też
źródło: fbd3ffc0-d2d4-4c90-b9c5-35287135d1fc
Pobierz
Rikimaru_ +141

Niech mi to ktoś wytłumaczy bo nie czaję.
Święto wypada w sobotę 03.05. Więc w piątek 02.05 chciałem sobie wybrać wolne które przysługuje mi za tą sobotę ale pracodawca twierdzi że mi wtedy za ten dzień nie zapłaci. Umowa o pracę, stawka godzinowa praca od poniedziałku do piątku. Podsumowując w maju jest 21 dni roboczych nie licząc czwartku 1 mają czyli 168h. Z tego co wiem ustawa mówi tylko że "Art. 130 § 2 Kodeksu pracy – każde święto przypadające w innym dniu niż niedziela obniża wymiar czasu pracy o 8 godzin." Czyli rozumiem, że 168-8= 160h więc jeżeli nie przyjdę 2 maja to przepracuję 160h i za tyle mi musi zaplacić, czy musi zapłacić mi za 168h? Jeżeli przyjdę 2 maja i nie wybiorę za sobotę innego dnia wolnego to musi mi zapłacić za 176h, czy za 168h?
@paciu-lok: rozjaśnij co to za potworek.
UOP w Polsce musi zawierać wynagrodzenie miesięczne. Stawka godzinowa jest na B2B lub cywilnoprawnych.
Ciekawe czy jest możliwość wpisania do UOP wynagrodzenia minutowego. Albo sekundowego.
W momencie gdy ilość roboczogodzin w danym miesiącu jest ustalona z góry nie rozumiem celowości takiego rozwiązania.
źródło: temp_file6355786385067940251
Pobierz