Wpis z mikrobloga

Aktualnie jeżdzę Audi SQ7 (rocznik 2024 - wartość około 500tys). Chciałbym jednak kupić coś sportowego, póki człowiek jeszcze młody ( ͡° ͜ʖ ͡°)- I zastanawiam się co zrobić, bo mam wolne około 400tys. Czy zostawić to SQ7 i kupić coś żeby się pobawić, np. Audi RS3 (które mi się zawsze podobało i nie jest drogie - około 300tys). Czy sprzedać w cholerę to SQ7 i kupić np Porsche 911. Tylko że znowu dwa samochody to oczywiście problem, przeglądy, koła, ubezpieczenia itd. A znowu zamienić komfortowe i przestronne SQ7 na 911? Każda z opcji ma swoje wady i zalety. Co polecacie?

#audi #porsche #samochody #motoryzacja
marian-pxzz - Aktualnie jeżdzę Audi SQ7 (rocznik 2024 - wartość około 500tys). Chciał...

źródło: DSC03856

Pobierz
  • 31
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

a znasz się coś na 911? brać carrerę 911 z napędem na tył czy dorzucić te 200tys i wziąć od razu GTSa z 4x4?

@marian-pxzz: brać Carrerę GTS z napędem na tył. 911 na zimę to i tak średni pomysł więc musisz mieć coś drugiego, a napęd na tył w 911 to czysta radość :)

Ja bym się trochę bał rwd w 911 do jazdy na codzień. Podobno na mokrym
  • Odpowiedz
@piotrow: Co niby wybacza 911? Na mokrym, gdy nie ma transferu masy, tył jest za ciężki i łatwo i destabilizację. To nie jest normalne RWD.
  • Odpowiedz
@cwlmod: wybacza zbyt mocne dodanie gazu. Kontrola trakcji robi robotę i ładnie stabilizuje. Lekko odpuszczasz gaz i idzie jak po sznurku.
Z jednym się zgodzę. To nie jest normalne RWD. Oczywiście ma swoje granice, bo fizyka pozostaje fizyką, ale te granice są mocno przesunięte. Nie ma się co bać 911 w RWD.
  • Odpowiedz