Wpis z mikrobloga

@Marek_Kodrat oblivion dla mnie był najsłabszym z nowożytnych TESów, ale mimo wszystko przegrałem setki godzin w tą grę. Największym problemem Obliviona były lochy, które tworzyli na zasadzie kopiuj wklej, gdzie np. jeden pracownik w tydzień miał zrobić 20 lokacji.
  • Odpowiedz
@Marek_Kodrat: Oblivion część rzeczy zrobił lepiej niż Morrowind (np. zadania poboczne czy gildie), część zepsuł, ale to była bardzo dobra gra.

A w ogóle mam wrażenie, że często te opinie wychwalające Morrowinda i jadące po Oblivionie są wygłaszane przez osoby, które w żadną z tych gier nie grały (albo zagrały łącznie z 20 godzin i się mądrzą). Ani Morrowind nie jest tak dobry, ani Oblivion tak słaby jak oni twierdzą.
  • Odpowiedz
  • 6
@Moxito: Morrowind była drewnianym gównem z tragicznym AI, pełnym psujących grę baboli i niesamowicie nudnym wątkiem głównym. To zdanie pasuje przecież do każdego TESA, mało do każdej gry bethesdy xd Grałeś w te gry?
  • Odpowiedz
@Marek_Kodrat: co to w ogóle za pytanie? Hejtuje każdy wysryw bethesdy i kupuje ich gry tylko jak osiagna cene 10 zł - bo tylko tyle te "gry z kosza" są warte. Zazwyczaj mają parę wątków które sa interesujące i tylko na nich sie skupiam. Poza nimi każda ich gra ma vibe nędznego LARPa z fabułą pisaną przez 12 latka ktory stawia swoje pierwsze kroki w tworzeniu scenariusza.
  • Odpowiedz
@Marek_Kodrat: inaczej nie miałbym wyrobionej opinii. Zresztą ta cała nieintencjonalna komedia spotęgowana przez wszechobecny patos w jakiś sposób mnie do ich gier przyciąga (ale nie sądzę że w sposób w jaki chcieliby tego twórcy)
  • Odpowiedz
A moim zdaniem Oblivion nie był tak dobry by dostać remaster przed Morrowindem. Gierka szybko robiła się wtórna, podziemia były nudne ale za to te Daedryczne piekła do których co jakiś czas gracz musiał się teleportować też były nudne i wtórne. Za pierwszym razem próbowałem stworzyć sobie maga akrobatę ale okazało się że poziom przeciwników skaluje się razem ze mną więc mogłem szybko uciekać przed bandytami w szklanych zbrojach xD

Morrowind i
  • Odpowiedz
  • 0
@Moxito: System rozowju wcale nie jest przerobiony. Scaling sie nie zmienił. Jedyna róznica w liczbie punktów po lv upie. a tak to jest 1:1 gra z 2006. każdy przedmiot lezy w tym samym miejscu.
  • Odpowiedz