Wpis z mikrobloga

pytam co może polepszyć się mi jako obywatelowi a nie jak będą wyglądały przepychanki pomiędzy PoPiSem i kto będzie miał monopol na władzę.

@MurdocIsGod: Nie będzie żadnej przepychanki miedzy popisem, bo stolik zostanie wywrócony (mokry sen konfederuskich się spełni). Pis się podzieli, kaczor będzie dalej mieć swoją partyjkę, bo on niczego poza partią nie ma. Poparcie jakieś będzie mieć, bo on ma wyznawców na wzór dziadków z prl "panie za
  • Odpowiedz
@MurdocIsGod: ahh no oczywisce ze bedzie, Trzaskowski popiera wszystko co wymieniles. Choc wciaz mowa o Prezydencie, nie ma on tu za wiele do gadania, to kompetencje rzadu i europarlamentu.

Od wegla przeciez odchdozimy, cala UE dchodzi, my mamy zapoznienia i teraz z tym tylko przyspieszymy. Bez znaczenia kto bedzie Prezydentem.

To samo z koncem sprzedazy osobowych spalinowych, to decyzje na poziomie UE.
To samo programy szerzej zwane jako
  • Odpowiedz
  • 0
@Lemmonix: no i jest to jednak z góry przyjęta ideologia. Rozumiem, że jak zamkną polityków z PiSu to w kraju będzie nagle pięknie a ludziom zacznie się żyć lepiej? Pomimo 1,5 roku rządów do sejmu ciągle nie trafiła żadna konkretna ustawa, która miałaby na celu polepszenie życia obywateli. Już pomijam fakt kontynuowania PiSowskiego rozdawnictwa typu 800+
  • Odpowiedz
Pomimo 1,5 roku rządów do sejmu ciągle nie trafiła żadna konkretna ustawa, która miałaby na celu polepszenie życia obywateli. Już pomijam fakt kontynuowania PiSowskiego rozdawnictwa typu 800+

@MurdocIsGod: a po co ma trafiać, skoro osoba oddelegowana na prezydenta i tak ją zawetuje?

Rozumiem, że jak zamkną polityków z PiSu to w kraju będzie nagle pięknie a ludziom zacznie się żyć lepiej

Tego nie powiedziałem. Jak ich pozamykają i nie będzie
  • Odpowiedz
  • 3
@Lemmonix: konkretna opowiedz i dziękuję za rozwinięcie tematu ale patrząc na obecnie decyzję Tuska - nie ma wątpliwości, że to on pociąga za sznurki i ciężko mam uwierzyć w to, że gosc nagle będzie robił wszystko dla kraju nie zważając na Europejskie przepisy i nakazy. Niestety dla mnie akurat to wygląda tak, że stoimy przed wyborem pomiędzy własną suwerennością a tym co nakaże nam robić unia. Z góry mówię, że
  • Odpowiedz
  • 1
@Lemmonix: akurat gdybanie cy prezydent ja zawetuję czy nie nie powinno mieć na to wpływu. Dla rządu mógłby to być tylko kolejny plus jeżeli zły prezydent odrzucałby dobre, obywatelskie ustawy. Mogliby to nagłaśniać i myślę, że przekonałoby to ludzi bardziej to wyboru ich człowieka na prezydenta
  • Odpowiedz
@MurdocIsGod: Oprócz kwestii braku prawa łaski dla Pisowców, KRRITV etc., to dla mnie bardzo ważna jest zmiana ordynacji wyborczej (w rozdzielaniu mandatów do okręgów) tak by bardziej odpowiadału liczbie ludzi zamieszkałych w danym okręgu.
  • Odpowiedz
  • 19
@Ksiaze_Choroszczy: Pamiętam je właśnie doskonale i tam nie zdarzyło się 10% syfu jaki zrobił potem pis. Serio trzeba mieć klapki na oczach, żeby jakkolwiek zestawiać ze sobą te 2 okresy XD
  • Odpowiedz
@MurdocIsGod: mam wątpliwości że "po ostatnich wydarzeniach" nagle straciłeś argumenty za Rafałem ( ͡° ͜ʖ ͡°) wyczyszczenie stajni augiasza w sądownictwie chociażby. Zresztą zobaczysz że neoizby będą chciały podważyć wyniki
  • Odpowiedz
@MurdocIsGod: to może warto pomyśleć o Hołowni, chyba jako jedyny chce powrotu do kompromisu aborcyjnego. A jak chodzi o wybór Trzaskowski vs Nawrocki/Mentzen to można też zadać sobie pytanie co jest gorsze - mieć za duże czy za małe uprawnienia. Na mój chłopski rozum to drugie, bo do aborcji nikt nikogo nie zmusza, a niektórzy za to chcą zakazywać innym.

Choćby na przykładzie ostatniego przypadku z Oleśnicy - jakby była
  • Odpowiedz
  • 1
Niestety Pan Holowania jest dla mnie najmniej rzetelny. Często zmienia zdanie i nie jest konsekwentny - choćby w kwestii euro, które kiedyś chciał wprowadzać w trybie natychmiastowym a na ostatniej debacie jednak zmienił zdanie.
  • Odpowiedz
  • 0
@pacjent_0: brak udziału w ostatniej debacie bardzo negatywnie mnie zaskoczył. Już nie mówiąc o zamieszaniu wokół debry w Końskich. Wychodzi na to, że weźmie udział tylko w jednej i to przed samymi wyborami. Ciągle nie wiadomo również czy pojawi się w Kanale Zero. Daje to trochę do myślenia
  • Odpowiedz