Wpis z mikrobloga

Czy ktoś mi może powiedzieć jakie mogą być plusy wyboru Trzaskowskiego na prezydenta? Od razu uprzedzam, że pytam, bo ciągle zastanawiam się na kogo oddać swój głos. Niestety po ostatnich wydarzeniach gościu trochę upadł w moich oczach i nie jestem już do niego tak przekonany jak kilka tygodni temu. I od razu mówię, że odpowiedzi typu „byle nie Memcen” albo straszenie sojuszu z Rosją mnie nie interesują. Poszukuje konkretnych odpowiedzi a nie z góry przyjętej ideologii.

#polityka #polska #wybory #swiat
  • 88
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@MurdocIsGod: Będzie wydawał 300k na paszkwile szkalujące Polaków i 700 milionów na kloc, poza tym obcasy i szminka dla każdego oświeconego kuka głosującego na niego, nie rozumiem fenomenu tego gościa, macie Zandberga, Biejat, Hołownie, pis i po to miliardy wydane na swoich kolesi.
  • Odpowiedz
@MurdocIsGod jeżeli nie będzie pisu to nie będzie przepychanek - proste.

A przeciętny obywatel będzie żył w kraju w którym politycy są rozliczani za przestępstwa na równi z obywatelami
  • Odpowiedz
jakie mogą być plusy wyboru Trzaskowskiego na prezydenta?

@MurdocIsGod: jest tylko jeden plus- niezła prezencja, wygląda najbardziej prezydencko... wszystko inne to minusy od betonowania jednej władzy u żłoba po liczne niebezpieczne poglądy.
  • Odpowiedz
Poszukuje konkretnych odpowiedzi a nie z góry przyjętej ideologii.

@MurdocIsGod: Ale przecież odpowiedź, ze nie jest Nawrockim i Mentzenem to jest konkretna odpowiedź xDDDD Bardzo, prosta, logiczna, pragmatyczna. Jest c-----y, ale tamci są nieporównywalnie gorsi. Natomaist w pierwszej polecam Zandberga, bo reprezentuje postulaty, które są dobre dla większości a nie tych najlepiej zarabiajacych. Chociażby kataster.
  • Odpowiedz
@MurdocIsGod: nie istnieje żaden realny argument poza partyjnym nadaniem albo j------m PiSu, 90% wyborców to wystarczy.

W tej konfiguracji to że jest patologicznym kłamcą z poglądami takimi jak trzeba w danej chwili jest dla nich atutem.
  • Odpowiedz
  • 1
Czego chcieć więcej?

@Lemmonix No ja np. chce godnego życia, może wam Platformiarze wystarczy że nie będzie nielubianej przez was partii politycznej (chociaż to nawet nie ma logicznego sensu i jest to myślenie życzeniowe)
  • Odpowiedz
@MurdocIsGod:

1. Nie ułaskawi pisowskich bandytów (jak Nawrocki czy Mentzen)

Za to ułaskawi Peowskich bandytów jak wiadomo bandyci są spoko, no chyba ze z Pisu.

2. Nie sparaliżuje państwa stosując w kółko veto ( jak Nawrocki
  • Odpowiedz
@MurdocIsGod: Nie rozumiem. Również nie przekonują mnie poglądy Hołowni wobec wprowadzenia Euro, wycofania gotówki, zmiana poglądów, ale w życiu bym nie powiedział, że jest najmniej rzetelnym kandydatem. Zwłaszcza, że Trzaskowski dla którego szukasz argumentów, żeby go poprzeć prosto w oczy kłamie, że nie obiecywał wcześniej wyższej kwoty wolnej od podatku i obiecuje ją znowu, zmienia poglądy na temat CPK o 180 stopni, ukrywa swoje poparcie dla LGBT, które otwarcie wspierał
  • Odpowiedz
@MurdocIsGod będą takie "plusy", że będzie wspierał 15 minutowe miasta, będzie wspierał zamykanie centrów miast dla starszych aut (w Warszawie w ostatniej kadencji zlikwidował kilka tysięcy miejsc parkingowych). Będzie popierał wprowadzenie euro i potem z automatu CBDC... Same plusy... nie można zapomnieć o wsparciu woke i pomocy w finansowaniu trans organizacji i ziemnego ładu.
  • Odpowiedz
@MurdocIsGod zostanie wykonana wola Mateusza Morswieckiego. On powiedział, że prezydent, który współpracuje z rządem to gwarancja rozwoju Polski. Ja mu wierzę i pójdę na Trzaskowskiego zagłosować.
  • Odpowiedz
@MurdocIsGod: zobacz sobie wywiady z prof dudkiem w super express i tam zobaczysz co myślą różni kandydaci. Z obecnej sceny Hołownia reprezentuje fajny pogląd oddawania głosu w niektórych sprawach obywatelom za pomocą referendum, do tego blokowanie dopłat do kredytów (co podpisza Trzask/Mentzen/Nawrocki) oraz chce przeforsować ustawę o zakazie zasiadania polityków w spółkach skarbu państwa. Bartoszewicz ma ciekawy plan z punktu widzenia gospodarczo-ekonomicznego, też warto się zapoznać. Hołownia ma jeszcze ten
  • Odpowiedz
@MurdocIsGod: już Ci piszę jaki ja mam pomysł na moje głosowania ale nie traktuj tego jako namawianie na głosowanie na kogokolwiek a jedynie random z neta powie czemu tak zamierza zrobić.

w pierwszej turze głosuj na tego którego program Ci najbardziej odpowiada, patrząc bardziej na to co mówi chyba że wywodzi się z jakiejś partii to wtedy zerknij co mówi i robi partia, bo kandydaci w kampanii jedna a potem
  • Odpowiedz