Wpis z mikrobloga

@Cztero0404

Mi się osobiście święta Wielkiejnocy kojarzą się z białą kiełbasą bo zawsze pamiętam że nią sie je podczas Wielkanoc a z racji tego że osobiście bardzo lubię biała kiełbase to nie mam z tym najmniejszego problemu XD
  • Odpowiedz
@Cztero0404: nie lubię Wielkanocy, jak dla mnie zmarnowany wiosenny weekend (bo to nawet nie wypadnie w środku tygodnia, tylko zawsze niedziela). Też mam opinie "gorszych świat" pewnie przez to że popkulturowo Wielkanoc nie jest zbyt promowana
  • Odpowiedz
@Cztero0404: święta, które trzeba zmarnować na odwiedzaniu całej rodziny zamiast na oglądaniu seriali na netflixie. Leci szybciej niż weekend i człowiek bardziej zmeczony
  • Odpowiedz
Z wiosną. Lubię Wielkanoc, prosta, skromna, naturalna, bez napieprzanie reklamami wszędzie i 2 m-ce przed jak w przypadku BN.
  • Odpowiedz
  • 1
dla mnie zawsze były lepsze bo jak jechało się w odwiedziny do rodziny, nie trzeba było dzielić się opłatkiem ( ͡° ʖ̯ ͡°)

@xz2580: Nie boisz się własnego zdania które jest inne niż moje i umiesz to uargumentować w normalny sposób, szanuję.
  • Odpowiedz
  • 0
Dokładnie, człowiek czeka pół roku na ładną pogodę (w tym roku do 12 kwietnia) i pierwszy wiosenny weekend (pod względem pogody) trzeba zmarnować na to bezsensowne święto.

@EditorTM: No wiesz, u kogo jest ładna pogoda u tego jest. U mnie na przykład nie dalej jak wczoraj padało a jeszcze dzień wcześniej była burza i to taka naprawdę bardzo dawno nie widziana, że aż ludziom drzewa na bramy spadali prąd wyłączyli
  • Odpowiedz
  • 14
Po co jeść takie g---o

@EditorTM: Dlaczego nazywasz to gównem? Sam co prawda absolutnie tego nie jadałem i chyba pierwszy raz słyszę o tej potrawie, ale tak nie można. Każdy z nas ma swoje tradycje i właśnie to jest piękne w Polsce trzeba to uszanować.
  • Odpowiedz
@Cztero0404: Dla mnie to taka upośledzona majówka - wolne i ciepło, ale zamiast fajnie aktywnie spędzić czas to trzeba siedzieć przy stole i w--------ć jajka i kiełbasę bo rodzinka się obrazi.
  • Odpowiedz
  • 1
Dla mnie to taka upośledzona majówka - wolne i ciepło, ale zamiast fajnie aktywnie spędzić czas to trzeba siedzieć przy stole i w--------ć jajka i kiełbasę bo rodzinka się obrazi.

@Khornishon: Masz rację. To akurat niestety bardzo często też jest prawda, moim zdaniem każdy powinien mieć swoje święte prawo do spędzania świąt tak jak chce. Moje odczucia odnośnie majówki są trochę podobne, swój drogą takowa też jest zaraz jakoś.
  • Odpowiedz
@Khornishon:

trzeba siedzieć przy stole i w--------ć jajka i kiełbasę bo rodzinka się obrazi

Ja mam wywalone już 3 rok i siedzę nad morzem, polecam, wszyscy w kościołach z koszykami, można odpocząć
  • Odpowiedz
A mi się kojarzą z wiosną, rodzinnym spacerem, chowaniem dzieciaków słodyczy po domu.Zawsze wszystkiego nie znajdują, a później przez kolejne miesiące ja mam słodkie niespodzianki :D rekord padł w tym roku. 2 dni temu znalazłem czekoladkę sprzed roku. Była ukryta w porcelanowym króliku, więc po świętach trafiła wraz nim do szafy. Zastanawiałem się czy zjeść, czy pozwolić dzieciakom ją znaleźć. Postawiłem na drugą opcję. Niestety następnego dnia kot też ją znalazł i
  • Odpowiedz