Aktywne Wpisy

baemaj +87

Y3ll0w69 +53
Zapraszam do tworzenia zestawienia waszym zdaniem NAJGŁUPSZYCH RZECZY jakie istnieją, ja zaczynam:
Te śmieszne gwiazdki na syfki na twarzy, które sprawiają, że pryszcza widać z kilometra a tak to każdy by go olał albo nie zauważył.
#glupiewykopowezabawy
#kosmetyki
Te śmieszne gwiazdki na syfki na twarzy, które sprawiają, że pryszcza widać z kilometra a tak to każdy by go olał albo nie zauważył.
#glupiewykopowezabawy
#kosmetyki
źródło: images (13)
Pobierz
![Wieczna latarka [TOWARY MODNE 314]](https://wykop.pl/cdn/c3397993/77b5cb40655fb5b95452c15c0c874a3bc791c9c14cd6785d813b8e866522bd8c,q80.jpg)

Witam. Chciałem podpytać znawców różnorakich środków transportu o następującą rzecz:
Mieszkam obecnie w Łodzi, do pracy dojeżdżam samochodem z silnikiem diesla i w mieście średnie spalanie oscyluje u mnie w okolicach 12 l/100 km. Jako że robię dziennie po ok. 20 km (10 w jedną stronę), to przestaje mi się podobać, że zalewam ON za 100 zł i szacunkowa odległość do przejechania, to ~150 km. Do tego wracając z pracy owe 10 km jadę 40-50 minut z powodu korków (rano jest to 20-30 minut).
W związku z tym pomyślałem, że może zainwestować w inny środek transportu, żeby skrócić czas dojazdów i zmniejszyć koszty (ww. paliwo+płatny parking przy pracy pod 100 zł/mc). Hulajnogą jechałbym mniej więcej tak samo długo, ale przejazd skuterem pozwoliłby skrócić czas dojazdu dziennie o ok. 30 minut. Padło więc na Hondę PCX 125 - nie potrzebuję nic większego, nie mam prawa jazdy kat. A itp. Problem tylko taki, że pod blokiem gdzie mieszkam nie mam dedykowanych miejsc parkingowych dla motocykli, garaży na wynajem w pobliżu też chyba brak, więc byłbym raczej zmuszony do parkowania pod chmurką. W sąsiednim bloku jakiś gość parkuje tak motocykl już od roku czy dwoch, więc mam nadzieję, że AC + GAP + płachta na skuter i zwykłe blokady wystarczyłyby od biedy.
I tu chciałbym zapytać posiadaczy motocyklu, skuterów itp. czy takie parkowanie, to dobry pomysł?
Mam trochę dwojakie odczucia co do takiego rozwiązania, ale może ktoś mnie uświadomi i naprostuje pod tym względem.
W zasadzie jak już wspomniałem inna opcja to jedynie hulajnoga elektryczna, ale tu czas przejazdu byłby porównywalny do auta - odeszłyby jedynie koszta parkingu pod pracą i byłoby ładowanie baterii za free.
Dajcie znać co myślicie. Pozdro i dzięki.
#anonimowemirkowyznania #motoryzacja #motocykle #motocykle125 #lodz #skuter #skutery
〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰
· Akcje: Odpowiedz anonimowo · Więcej szczegółów
· Opublikuj swój własny wpis: Mirko Anonim
· Zaakceptował: heracinsky
👉 Z Twoją pomocą możemy działać dalej! Wspomóż projekt
Czym dojeżdżać do roboty?
Tak, świetne, dojechać do biura spocony. ( ͡º ͜ʖ͡º)
Nie każde biuro ma prysznice, nie każdy lubi publiczne łazienki.
źródło: Px2VoFw-ur8RgYNO8GFGVPSpBet2w16WeXiOGerKeMk
Pobierz@mirko_anonim: Tak jak Mirki powyżej, proponuje kup rower - nawet elektryczny. To te 10 km przejedziesz szybko i bezboleśnie. A czy to dobry pomysł - to dobry do czasu aż go nie ukradną. W UK większość motocykli jest parkowana pod chmurą. Zauważalny efekt jest taki, że szybciej pojawia się rdza. Miałem Hondę z UK i niestety
Nie słuchaj dzbanów od rowerka, bo jedyne co zrobisz, to się zmachasz i będziesz śmierdział w robocie, a do tego będziesz w cholerę zależny od pogody, bardziej jak na skuterze.
Komentarz usunięty przez moderatora