Wpis z mikrobloga

maksymalnie. Nie wiemy dokładnie ile, bo jak sam wskazałeś, część z nich to spekulacje. Więc nie jest to 360 tys., a znacznie mniej (nadal dużo).

@bregath: 366 tysiecy to łączna ilość wiz wydanych dla muzułmanów(w tym pewna czesc nielegalnych) Nie mniej 100 tysiecy wiz wydanych z pominięciem procedur czy złamaniem prawa to ciagle gigantyczna liczba, Choc w tej liczbie muzułamanie to pewnie mniejszość. I tak ostatecznie 11 osób dostało zarzuty
  • Odpowiedz
@KrolSandaczPierwszyRozrzutny: bo orliki to zbyt mialke, za praktyczne. egipcjanie jebneli wielkie graniastoslupy na pustyni. ale dzisiaj nie wypada, wywalic pieniedzy na ostroslupy, musi to byc podlane kapitalizmem. wiec wielki port lotniczy, to jest cos co dziala na wyobraznie polaka.
  • Odpowiedz
@bregath: dalej, pieprzenie, że "peło nas zaleje migrantami" przy skali tego co odwalił pis to jest po prostu kpina xD wystarczy zobaczyć kto pracuje w gastro na kuchniach, kto robi w transporcie, kto jeździ taxi/uberem/autobusem, kto robi na budowach. Ja sobie jakoś takiej skali przed pisem nie przypominam.
  • Odpowiedz
@Bordomir: i jakimś cudem jak napisałem wyżej, kuchnia w gastro, transport, przewóz osób, budowa - to wszystko migranci. Jakoś tyle ich przed pisem nie było. To ich talent, zrobić to, o co sami oskarżają innych, a jak ktoś im to wypomni - drżeć się głośniej, żeby nie było słychać. Tak samo jak z nepotyzmem, podatka.. przepraszam, OPŁATAMI ( ͡° ͜ʖ ͡°), czy NARODOWYMI realizacjami, które były
  • Odpowiedz
@kamiloslav: i rozdupiło całą gospodarkę, no świetny pomysł. W momencie gdy jako jedyni wyszliśmy obronną ręką z kryzysu i dopiero z długów się wyciągnęliśmy pis od razu byle wygrać włożył ręce do skarbonki, zamiast pozwolić państwu zbudować kapitał. Bo ciężko było zamiast kasy do łapy załatwić w szkołach śniadania i obiady, książki, pomoc naukową, ubrania sportowe, wycieczki i dobrej jakości mundurki jak w UK/Japonii, żeby nie było dyskryminacji na tle
  • Odpowiedz
możesz napisać wszystkim, komisja śledcza ds. afery wizowej, ile wiz zostało udowodnionych, że zostały wydane "na lewo"? Ze źródłem.

@bregath: Typie, 370k muslimów wpuszczonych przez PiS a ty się pytasz ile na lewo? XD
  • Odpowiedz