Aktywne Wpisy
Random7777 +281
Dziś widziałem jak n------y chłop szarpał po ziemi swoją laskę. Na szczęście zachowałem zdrowy rozsądek i przypomniałem sobie że jest równouprawnienie i że na #tinder zawsze byłem traktowany przez #p0lka jak śmieć. Udało mi się pokonać prymitywne męskie instynkty nakazujące bronić kobiety i nie zareagowałem, tym samym nie wpakowałem się w kłopoty jak typowy bezmyślny białorycerz. A polka dostała to na co zasłużyła od partnera którego sama wybrała.
ArtBB +179
źródło: 1000012094
Pobierz

Dosłownie tamowanie ruchu! XD
#prawojazdy #polskiedrogi #polscykierowcy #ruchdrogowy
źródło: 1000036895
Pobierz@m0rr0s:
Na zdjęciu macie odcinek trzypasmowy i dopiero na nim można taki transport można wyprzedzić bo blokuje dwa pasy.
@Krupier: nie dogadamy się, bo mamy różne podejście, ale dla mnie to jest wleczenie się, jesli mogę jechać o 1/3 szybciej. Dodatkowo niektórzy kierowcy jeżdżą gorzej gdy się wloką i jest to jednym z czynników powodujących wypadki. Nauka to
No niestety czasem na drogach się jedzie wolniej, nic z tym nie zrobisz, taki urok ruchu publicznego.
A
@Ka4az: w ogóle mnie to nie zdziwi, na tym portalu trafiłem już na cały przekrój dzbanów. XD
źródło: c365bd69f28b5d3b11fd71b30dc0f0b714ce87cde5ee0bce025a002d84afd207
PobierzJa codziennie praktycznie robię trasę DK gdzie jest 100, ale ciągle ograniczone do 70 ze względu na skrzyżowania, przejścia - jedziesz tam 110, a i tak ciągle Cię ktoś mija pędzący 150 xD średnio raz w tygodniu wypadek w drzewo, raz w miesiącu potrącenie kogoś, co jakiś czas śmiertelny wypadek. A wystarczy zdjąć nogę z gazu.
@swinkapl: trzeba by było się było wlec za tym ponad 700km, żeby dojechać 2h później do domu. Chyba że z----------z po S-kach 160km/h, to jedynie 400km
@Prawak_Fikolarz_Borys_Jelcyn_Drugi: nie żeby coś, ale lepiej jak taka grupa jedzie obok siebie niż gęsiego. Łatwiej i przede wszystkim szybciej jest wyprzedzić zwartą grupę, która zajmuje mniej miejsca niż jadących jeden za drugim.
Oczywiście mowa o jakichś rozsądnych rozwiązaniach, bo blokowanie dwóch pasów na odcinku 150 km, jak i stawanie co minutę, to skrajności.
@Krupier: do momentu Portugalii nikt nie myślał, że tak można. Argument kiepski.
A jednak częściej spotyka się z-----------y, którzy przyczyniają się do wypadków niż
@VZee: napisałem "mowa o jakichś rozsądnych rozwiązaniach", a ty widzę z ekipy lubiącej tylko skrajności :) .
Możliwości, aby być jak najmniej uciążliwym jest sporo, ale to trzeba mieć odrobinę empatii. Można byłoby np. podawać takie informacje w mediach wcześniej, plus na jednej stronie rządowej, do tego zaprojektować rozwiązanie, które pozwalałoby monitorować taki transport (np. piloci wysyłaliby na bieżąco sygnał GPS do rządowej
@NieBendePrasowac: no generalnie to trochę tak. Żeby się tak frustrować, że aż trzeba robić zdjęcia i wrzucać do neta zupełnie normalną sytuację drogową to trzeba być troszkę sfrustrowanym. Chociaż może nie do końca sfrustrowanym, ale nie wiem, szukającym winy we wszystkim
@MajorKusiol: sprawdziłem trzy losowe miejsca na autostradach w Portugalii - nigdzie nie ma żadnej drogi obok niej.