Wpis z mikrobloga

@Krupier: te gnojki zablokowały cały pas bezpośrednio za Białymstokiem (akurat był tylko jeden wolny, drugi wyłączony przez remont) i jechali z prędkością max 20km/h, odcinek kilku kilometrów przejechałem w jakieś 15-25 minut, do tego nie jechali nocą, tylko lekko po godzinie 21… jeszcze przez cały odcinek jakiś chlopaczek przestawiał pachołki oddzielające pasy, bo „gabaryty” by się nie zmieściły…. Masakra
  • Odpowiedz
@Krupier: przepraszam, spieszyłem się i dałem za szybko enter. Z Portugalią chodziło mi o n-------i. Jak wprowadzali tę ustawę, to wszyscy się pukali w czoło, a działa.

no wyklucza bo nie możesz mówić, że blokuje cię ktoś, kto jedzie zgodnie z przepisami. Skoro ruch jest płynny, ze względnie wysoką prędkością to nie ma mowy o żadnym blokowaniu.

Nie zgadzam się, bo tak jak powiedział inny kolega, można byłoby tak zrobić, by
  • Odpowiedz
  • 0
przepraszam, spieszyłem się i dałem za szybko enter. Z Portugalią chodziło mi o n-------i. Jak wprowadzali tę ustawę, to wszyscy się pukali w czoło, a działa.

@MajorKusiol: nie bardzo chyba rozumiem analogię do narkotyków przy rozmowie o ruchu drogowym, ale dobra. ( ͡° ͜ʖ ͡°)

Nie zgadzam się, bo tak jak powiedział inny kolega, można byłoby tak zrobić, by samochody NORMALNIE przejeżdzały. Choćby jeden za
  • Odpowiedz
@Prawak_Fikolarz_Borys_Jelcyn_Drugi:

moment jechać jeden za drugim, żeby je puścić

Nie jeżdżę w peletonach ale to nie jest tak że to właśnie kolarzy jadących obok siebie jest łatwiej bezpiecznie (!) wyprzedzić?
Bo wtedy auto wyprzedza was jak każdy inny pojazd a nawet jeśli zjedziecie maksymalnie na prawo to auto na pasie nie ma dość miejsca żeby zachować od was bezpieczny odstęp tylko kombinują i przemyka ~0.5m odstępu ze sporą różnicą prędkość.
  • Odpowiedz
Do tej pory trafiłem na taki transport chyba dwa razy w życiu

@VZee: bo nie jeździsz nocą. Ale każdy kto jeździ ekspresówkami i autostradami nocą, to mija takich transportów co najmniej 1 dziennie, choć bywa ich często znacznie więcej.
  • Odpowiedz
  • 0
Nie jeżdżę w peletonach ale to nie jest tak że to właśnie kolarzy jadących obok siebie jest łatwiej bezpiecznie (!) wyprzedzić?

Bo wtedy auto wyprzedza was jak każdy inny pojazd a nawet jeśli zjedziecie maksymalnie na prawo to auto na pasie nie ma dość miejsca żeby zachować od was bezpieczny odstęp tylko kombinują i przemyka ~0.5m odstępu ze sporą różnicą prędkość. Do tego jeśli jest was trochę to taki sznurek może mieć kilkadziesiąt
  • Odpowiedz