Wpis z mikrobloga

• 448
@affairz: Z czysto ekonomicznego punktu widzenia, tj. gospodarki wolnorynkowej - Kuba jest pasożytem który trochę miał farta, a trochę korzysta z kulawego systemu podatkowego. Tacy ludzie są nielubiani w zasadzie w każdej szerokości geograficznej, ale Kuba chciałby z jednej strony ssać, a z drugiej być lubianym i uważanym za "przedsiębiorcę", no nie XD
  • Odpowiedz
  • 18
@mickpl ja mu kiedyś pisałem w komentarzach ale usuwał że prawdziwym przedsiębiorca to jest taki który ma jakąś małą fabryczkę maszyny coś produkuje i przede wszystkim zatrudnia pracowników czyli daje ludziom pracę a nie poszedł do banku złożył cztery podpisy potem wysysa od młodych ludzi pieniądze za mieszkanie i on się nazywa przedsiębiorcom A komu on daje pracę co On produkuje? XD to jest pasożyt
  • Odpowiedz
@affairz: tyle chwastów się dorobiło na nieruchomościach że dramat. Natomiast to ile się dowiedzieliśmy o korupcji i zepsuciu w tym środowisku przez ostatni rok to jest niepojęte.

Parafrazując Trumpa nie mieliśmy żadnych kart do gry z tymi knurami, nie dało się wygrać
  • Odpowiedz
@mickpl: przy czym clue jego działalności, to zarabianie na szkoleniach,jak zostać rentierem, plus sprzedawanie swoim kursantom "perełek inwestycyjnch na rynku pierwotnym" wprost od dewelopera( zapomina wspominać ze on juz na nich flipuje, dostająć procent od deweloperów )
  • Odpowiedz
@mickpl: ja go tam lubię , jak ktoś taki zaczyna wchodzi na Youtube to znaczy ze trzeba uciekać z rynku bo jest już za późno ( ͡° ͜ʖ ͡°)

serio dzielilibyście sie złotym interesem dla wyświetleń na youtube ?
  • Odpowiedz