Wpis z mikrobloga

via Android
  • 0
Może ktoś zna jakieś logiczne wytłumaczenie. Kręciło się ciągle w okolicy księżyca jeżeli ma to jakiekolwiek znaczenie
  • Odpowiedz
@Caracas: Jakiś czas temu miałem okazję rozmawiać ze znajomym, który mówił mi o podobnym zjawisku (górny Śląsk). Opadła mi szczena, bo uważam go za poważnego gościa, a takie rzeczy kojarzę z lat 90-2000 i sensacji w gazetach. Mówił nawet, że widział to wiele razy w ciągu ostatnich miesięcy.
plussix - @Caracas: Jakiś czas temu miałem okazję rozmawiać ze znajomym, który mówił ...

źródło: 2095066-991887929

Pobierz
  • Odpowiedz
via Android
  • 0
@plussix Ja też jestem sceptyczny do takich zjawisk. Chciałem zrobić zdjęcie księżyca żeby przetestować nowy telefon i zobaczyłem to. Nie było to widoczne bez telefonu i teleskopowej kamery. Niestety teleskopowa w Realme nie kreci filmów
  • Odpowiedz
@Caracas czyli na żywo nie widziałeś tego obiektu? Może jakaś smuga na obiektywie która tak się ciągnęła jak poruszałeś telefonem. Teraz w iPhonie tyle funkcji AI do wyostrzania jest że takie cuda się dzieją
  • Odpowiedz
@Caracas:

1. Wygląda jak artefakt, na przykład hot pixel na matrycy który oprogramowanie telefonu tak śmiesznie obsługuje.
2. Nawet gdyby to był faktycznie jakiś obiekt latający, to na pewno nie w kosmosie tylko znacznie bliżej (nie da się łatwo ocenić odległości do punktowych źródeł światła i coś może być równie dobrze 100m jak i 10km od ciebie i nie miałbyś możliwości tego ocenić)
  • Odpowiedz
@Caracas: dziwne że to zostawia smuge ¯\(ツ)/¯ Ale w sumie to jest ciekawsze niż hypowane ostatnio w necie nagrania bo obiekt faktycznie porusza się w dziwny sposób. Powinieneś wstawić to na r/ufos, może znajdzie się tam ktoś kto to wyjaśni bo jednak znacznie więcej luda do analizy niż na naszym niszowym wykopkowym tagu.
  • Odpowiedz
@Caracas wrzuć na reddit tak jak kolega wyżej ci polecał albo na Twittera i jakieś dobre tagi ufologiczne, ja od grudnia we Wrocławiu widuję te same „mysteries drones” które latały w New Jersey, nasilenie dziwnych zjawisk na świecie się ostatnio nasiliło
  • Odpowiedz