Aktywne Wpisy

wykop +15
Nowa aplikacja Wykopu już jest! 💙
Halo, halo! Mamy dla Was świetną wiadomość! Od dziś możecie korzystać z odświeżonej aplikacji na Androida i iOS. Szybsze działanie, wygodniejsza nawigacja oraz powiadomienia, które pomagają wracać do ważnych tematów - a to tylko część zmian.
Android → tu link do Google Play
iOS
Halo, halo! Mamy dla Was świetną wiadomość! Od dziś możecie korzystać z odświeżonej aplikacji na Androida i iOS. Szybsze działanie, wygodniejsza nawigacja oraz powiadomienia, które pomagają wracać do ważnych tematów - a to tylko część zmian.
Android → tu link do Google Play
iOS
źródło: wykop
Pobierz
MonazoPL +82
Ruszamy z kolejnym #rozdajo – wygraj kartę podarunkową do Allegro o wartości 100 zł!
Aby wziąć udział w konkursie, zaplusuj ten wpis oraz w komentarzu krótko odpowiedz na pytanie konkursowe: Jeśli wygrasz, na co wydasz (lub do czego dołożysz) to 100 zł? ( ͡~ ͜ʖ ͡°)
––––––––––––––––––––––––––––––
Przy okazji chcemy Wam przedstawić kozacką ofertę banku Citi Handlowy – za wyrobienie karty kredytowej, która może być całkowicie darmowa, możesz zgarnąć smartfon Motorola
Aby wziąć udział w konkursie, zaplusuj ten wpis oraz w komentarzu krótko odpowiedz na pytanie konkursowe: Jeśli wygrasz, na co wydasz (lub do czego dołożysz) to 100 zł? ( ͡~ ͜ʖ ͡°)
––––––––––––––––––––––––––––––
Przy okazji chcemy Wam przedstawić kozacką ofertę banku Citi Handlowy – za wyrobienie karty kredytowej, która może być całkowicie darmowa, możesz zgarnąć smartfon Motorola
źródło: motorola edge 50 fusion monazo
Pobierz

znacie jakiś szybki hosting na woocommerce? https://webspeed.pl/rankingi/wordpress czy temu można ufać? W tej chwili dhosting, ale zamuuuulaaaaa.. zastanawiam się nad tym jdm.pl lub nazwa
WP-CLI, Redis Cache (od pakietu NVME3), LSCache + Litespeed, dyski NVME - wszystko co Woocommerce lubi do szybkiego działania :)
Zachęcam do przetestowania - 30 dni bezpłatnych testów, a z kodem WYKOP lub linkiem wyżej 20% rabatu od obecnych cen
Z kodem WYKOP hosting 30% taniej.
Zapraszamy do zapoznania się z naszą ofertą na stronie - https://seohost.pl/hosting
Z kodem WYKOP2024 zyskasz 35 % na zakup serwera.
Ze swojego doświadczenia, zazwyczaj problem jest z tym drugim (Wordpress obładowany wtyczkami, z jakimś ciężkim motywem, bez zastosowanych żadnych technik optymalizacyjnych). W takiej sytuacji nawet mając szybki hosting strona będzie "zamulać", bo aplikacja będzie zajmowała sporo
Komentarz usunięty przez moderatora
Wordpressa optymalizowałem przez 3 tygodnie (jeszcze będąc u cyberfolks). Może po prostu mam jakąś felerną instalacje tego WP, ale po przenosinach do dhostu automatycznie zrobiło się tak 2x lepiej. Ale wciąż czasy ładowania ok 3-4 sek dla statycznych stron+woocommerce mnie niezadowalają, mimo, że już naprawdę mam poblokowane nawet JSy poszczególnych wtyczek na poszczególnych stronach (tam gdzie nie muszą być ładowane).
@theqkash
Testowałeś to webh? Spoko działa?
Co do skalowania 72 godziny - chodzi o to że przez 72 godziny w miesiącu możesz wykorzystać więcej zasobów niż przysługuje Ci w pakiecie jeśli chodzi o cpu i ram, czyli jakieś wykop effecty
Z kodem WYKOP rabat -65% na wybrany plan hostingowy i darmowa rejestracja domeny .PL przy zamówieniu na rok.
@theqkash
Rozumiem, choć nie rozumiem jak wiele zasobów ma się "w standardzie" i jak wiele można zużyć podczas tego skalowania. Ile godzin zużywa ci mały - średni sklep, lub coś podobnego?
I dzięki za info z reddisem. Rzeczywiście, kiedyś się dało bez reddisa a nie wydaje mi się, żeby strony były dużo lżejsze
źródło: xdebug
Pobierztymczasem tak czy siak przenosze na webh, bo dla testu wrzuciłem tam backup i mimo, że nie jest ekstra, to jednak czas ładowania spadł z ~8sek do ~3sek , dzięki @theqkash !