Aktywne Wpisy

SereneCipher +1
W jaki mało inwazyjny sposób zabić kogoś w książce? Że niby przypadek itp Bo pisze pisze i muszę się pozbyć typa i nie wiem jak.

Lolenson1888 +21
Uwaga konkurs
Kupię dowolny, wybrany prezent na Mikołaja każdej osobie, która poda mi jakąś zaletę Minety Rajovicia (oprócz wysokiego wzrostu)
#mecz
Kupię dowolny, wybrany prezent na Mikołaja każdej osobie, która poda mi jakąś zaletę Minety Rajovicia (oprócz wysokiego wzrostu)
#mecz
źródło: 416dfff53e18b9d3eec9d369076a71cd31fa9c9e7bcee53db0990c11fb192167
Pobierz

Jakie są minusy ślubu cywilnego w PL względem tzw. długoterminowego związku nieformalnego bez dzieci? Z takich oczywistych plusów to uregulowanie spraw finansowych, dziedziczenia, brak opodatkowania spadku, decyzję o sprawach medycznych, reprezentacja, formalne budowanie wspólnego majątku.
Teraz jak chcemy sobie puścić większy przelew to trzeba to jakoś obchodzić i załatwiać gotówkowo, żeby US nie uznawał tego za darowiznę obcej osobie, chore.
Z plusów dla mnie, o których mało kto mówi to też rozwód - formalizacja rozstania brzmi po prostu rozsądnie, mimo że ma swój koszt.
#slub #malzenstwo #zwiazki #pytanie #trudnesprawy #finanseosobiste
〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰
· Akcje: Odpowiedz anonimowo · Więcej szczegółów
· Opublikuj swój własny wpis: Mirko Anonim
· Zaakceptował: RamtamtamSi
🫶 Twoje wsparcie = dalszy rozwój projektu. Wspomóż projekt
@GibkiRysiu: nie żyjemy w korwinlandii, więc to państwo się samo wprasza, jak masz inne rozwiązanie chociażby kwestii spadkowych i darowizn to słuchamy całą klasą.
〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰
A bez dziecka, to lepiej by każdy jako tako na siebie robił, więc ewentualny spadek nie byłby jakiś znaczny, i w sumie by mnie nie obchodził po stracie ukochanej, pewnie zostawiłbym rodzinie.
〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰
Będę wdzięczny za podanie minusów, bo samych plusów finansowych znalazłem już sporo. Jak się poznawaliśmy to każde było gołodupcem i na kocią łapę było bez wad.
Teraz mamy jakieś pierwsze nieruchomości, oszczędności w różnych formach, chciałbym to rozsądnie uregulować, żeby nie zostać później z ręką w nocniku jak w sprawie dla
@BilionDollarBaby: I to jest dla mnie najmocniejszy argument. Jeśli w związku nie ma ślubu ani dzieci, to wspólne mieszkanie na kredyt jest bardzo ryzykowne. Mało się o tym mówi, ale faktycznie jeśli drugi kredytobiorca umrze, to zostajesz z kredytem i prawem do 50% (lub
Zstępni: dzieci, wnuki, prawnuki.
Małżonek .
Rodzice .
Wysokość zachowku:
Ogólnie: Zachowek wynosi połowę tego, co osoba odziedziczyłaby