Aktywne Wpisy

Tragiczna demografia nie wynika z cen nieruchomości i niskich wynagrodzeń. Wynika z nieodwracalnych zmian kulturowych, z prania mózgu urządzanego ludziom w social mediach, wynika z instagramów, tinderów, tiktoków i całego tego guana. A to co mamy teraz to dopiero preludium - pokolenia 2007+, czyli dzisiejsi 18latkowie, są tak kulturowo odmienni od naszych wyobrażeń że za kilka lat dzietność nie będzie oscylować wokół 1 tylko 0, możecie się dziś z tego śmiać

Varmandoble +34
Czy tylko mi się wydaje czy agrest poszedł w zapomnienie? Całe moje dzieciństwo i nastoletnie życie mieszkałem na wsi i ciotka miała mnóstwo drzew i krzewów z owocami, między innymi z agrestem. Pamiętam, że bardzo lubiłem to jeść, ale za cholerę nie mogę sobie przypomnieć smaku. Chyba było trochę słodkie, ale nie za bardzo, trochę kwaśne. Nie przypominam sobie, żeby ktoś a najbliższej okolicy miał agrest, w przeciwieństwie do czereśni, wiśni, gruszka,

W końcu się zmobilizowałem i pomalowałem. Dam wam kilka zdjęć. 15 minut szlifowanie sztuka i trzy warstwy lakieru gdzieś nakrętka od wódki całość. Dałem ''czarny'' pigment, normalnie te koszyki będą czarne ale pod słońce już nie. Będzie fajnie widać strukturę karbonu, nikt tego nie zauważy, ja czasem zerknę na moją tajemnicę ale miałem taki kaprys. :)
źródło: 20250404_172556
Pobierzźródło: 20250404_174458
Pobierzźródło: 20250404_181413
Pobierzźródło: 20250404_211121
Pobierzźródło: 20250404_213555
Pobierz