Aktywne Wpisy

annlupin +1
jakie muzyczki do wina w nocy najlepiej ʕ•ᴥ•ʔ
Nie mam ochoty na s--s z moją dziewczyną.
Mieszkamy razem, znamy się od 3 lat. Bym taki moment że ciągle mialem na nią ochotę ale w pewnym momencie to minęło. Obecnie unikam seksu. Czuje się jakbym leżał w łóżku z facetem. Czy da się to odwrócić?
Ona mi się kompletnie nie podoba:<
#zwiazki #s--s #milosc
Mieszkamy razem, znamy się od 3 lat. Bym taki moment że ciągle mialem na nią ochotę ale w pewnym momencie to minęło. Obecnie unikam seksu. Czuje się jakbym leżał w łóżku z facetem. Czy da się to odwrócić?
Ona mi się kompletnie nie podoba:<
#zwiazki #s--s #milosc

Koles nie moze znalezc pracy, ma doswiadczenie w 3-4 firmach. Nie zaden skoczek, czy zasiedziany w jednym projekcie i c--j. Nie moze znalezc pracy.
I jak teraz juniorzy, ludzie na stazach, midowie moga na to patrzec, skoro beton w byciu seniorem kruszeje i juz ludzie tam maja problem aby znalezc prace.
Tu nie chodzi o to, ze maja sie o niego zabijac czy cos. Koles po prostu szuka pracy, zeby moc zarabiac na zycie, nie widze tu zadnej roszczeniowosci. I te 6 lat j-----a, z-----------a dzien i w nocy, pewnie darmowe nagodziny, odbijaja sie totalną czkawka plus dla wielu firm to i tak "za mało". Bo za przysłowiową bramą mają już seniorów z wiekszym stazem, lepsza wiedza i pewnie tanszych.
To pokazuje jak branza IT w Polsce z miesiaca na miesiac, z tygodnia na tydzień traci swoja stabilnosc.
Nikt juz nie gada o odbiciu rynku it, bo o czym tu mowic.
#programowanie #programista15k #programista25k #pracait #java
źródło: temp_file7170699031330282660
PobierzNie rozumiem jak można siedzieć w jednym języku tyle lat i płakać że nie ma roboty.
Tymczasem automatyk: j-----e po delegacjach, nauka kolejnych języków, standardów, rozwijanie się w dziedzinach jak robotyka, elektryka, tworzenie planów elektrycznych, tworzenie autorskich narzędzi do automatyzacji procesu tworzenia oprogramowania, łączenie systemów przemysłowych z systemami IT, w końcu ogarnianie tematów mikroprocesorów czy też automatyki budynkowej.
Przez
Bo zaraz tu moze napisac mi spawacz co z--------a w holandii 300h na projekcie i na pln zarabia 30-35k pln.
No fajnie, ale to jak i twoja odpowiedz gowno daje do tego tematu
To tak jakby bezrobotny chwalil sie ze ma duzo wolnego czasu
@Milo900: no jak widać nie, bo pracy nie może znaleźć xD Zresztą sam nawet nie ma wpisanego seniora to co mu chcesz patrzeć na to jaki staż.
Komentarz usunięty przez autora Wpisu
Kiedyś miałem dużo delegacji i pół świata w ten sposób zwiedziłem. Czy to były wakacje ? No nie wiem. Praca po 10-12 godzin pod presją czasu i pod okiem klientów. Najwięcej doświadczenia właśnie z delegacji przywoziłem, gdzie miało się styczność z realnymi problemami, które w labie nie wystąpią. Często trzeba było sobie samemu radzić.
@piotras24: brzmi jak popychadło
ludzie kochani
Jak dla mnie to
@2-aminopirydyna: @xGrahir: W przeciwieństwie do większości zawodów, programista może wykonywać pracę dla klienta na całym świecie, więc jak ktoś sugeruje "kryzys w IT" to zwyczajnie bredzi.
"Oskarki developerskie" zderzają się z rzeczywistością, że stanem domyślnym jest rynek pracodawcy, a nie pracownika.