Wpis z mikrobloga

Treść przeznaczona dla osób powyżej 18 roku życia...
  • 25
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

via Android
  • 12
@markhausen plus jak słysze jak ktos zwiedzil "pol europy" bedac na delegacjach to juz wiem z jakim typem czlowieka mam do czynienia.

To tak jakby bezrobotny chwalil sie ze ma duzo wolnego czasu
  • Odpowiedz
@Milo900: Trzy lata temu ci sami ludzie j----i pracowników zarabiających minimalną, kazali pani Krysi przebranżowić się na IT, rozpowiadając, że w tej branży nic się nie robi, a zarabia się 15 tysięcy złotych. Idź i zapytaj studentów informatyki z pierwszego lub drugiego roku, dlaczego wybrali ten kierunek – 60% odpowie, że ze względu na wysokie zarobki, 30% dlatego, że lubią grać w gry, a tylko 10% z pasji. Programiści sami
  • Odpowiedz
6 lat jako java developer. Czyli dla wielu korpo to juz jest ranga mocnego mid/ seniora.

@Milo900: no jak widać nie, bo pracy nie może znaleźć xD Zresztą sam nawet nie ma wpisanego seniora to co mu chcesz patrzeć na to jaki staż.

Nie zaden
  • Odpowiedz
@Milo900: Rynek pracy zawsze taki był. Po prostu IT było anormalne i teraz zmierza ku normalności. Pół roku - rok szukania pracy to całkowicie normalne zjawisko, a programiści to płaczą jak przez 2 tygodnie nie mają pracy i "o matko nikt mnie nie chce, kryzys na rynku". W ogóle mam wrażenie, że Ci którzy kończyli informatykę w latach 2010-2020, nie mają pojęcia jak wygląda prawdziwy rynek pracy. Do tej pory
  • Odpowiedz
@2-aminopirydyna: Patologia to była jak programiści byli zasypywani ofertami pracy i w sumie mogli sobie brać wszystko jak leci bo oczekiwania były znikome. Żadna inna branża tak nie miała, zawsze trzeba było się postarać, czymś się wyróżnić czy to umiejętnościami technicznymi czy miękkimi. A teraz płaczecie, że w IT trzeba jednak coś umieć i nie ma pracy w ciągu 2 tygodni, gdzie każda inna branża ma to od dawna i
  • Odpowiedz
@Milo900: w sensie że delegacja to czas wolny ? Wakacje? Bo nie rozumiem.
Kiedyś miałem dużo delegacji i pół świata w ten sposób zwiedziłem. Czy to były wakacje ? No nie wiem. Praca po 10-12 godzin pod presją czasu i pod okiem klientów. Najwięcej doświadczenia właśnie z delegacji przywoziłem, gdzie miało się styczność z realnymi problemami, które w labie nie wystąpią. Często trzeba było sobie samemu radzić.
  • Odpowiedz
@xGrahir: czyli po prostu masz ból d--y, że w twojej branży tak nie było - dobry nosacz z ciebie

@2-aminopirydyna: @xGrahir: W przeciwieństwie do większości zawodów, programista może wykonywać pracę dla klienta na całym świecie, więc jak ktoś sugeruje "kryzys w IT" to zwyczajnie bredzi.

"Oskarki developerskie" zderzają się z rzeczywistością, że stanem domyślnym jest rynek pracodawcy, a nie pracownika.
  • Odpowiedz