Wpis z mikrobloga

O co chodzi z tą listą wymagań w kręgach incelskich typu:

- wzrost 180+

- kwadratowa szczęka

- zarobki 15k

- własny samochód

@mirko_anonim: jeśli spełniasz te wymagania możesz zostać incelem
  • Odpowiedz
@mirko_anonim goście sobie tłumaczą swoją sytuację życiową niezależnymi od nich czynnikami zewnętrznymi, dzięki czemu mogą żyć w przekonaniu, że nic się nie da zrobić, więc nie warto próbować, ale to nie ich wina, bo czynniki zewnętrzne. Zwykły mechanizm wyparcia
  • Odpowiedz
@mirko_anonim: wtedy masz mozliwosc selekcji i wyboru lasek, a nie bycie meczennikiem jakiejs karyny i jej cucoldowac cale zycie i miec zwalone reka raz w tygodniu 3 lata po slubie z wielka odrazą i oburzeniem, ze ona cos musi robic
  • Odpowiedz
Do czego te wymagania się odnoszą?

@mirko_anonim: do ich urojeń, w których wymyślają sobie brak spełniana tych parametrów jako przyczyny problemów w życiu, a nie tego, że mają problemy natury psychicznej
  • Odpowiedz
Nigdy żadnego wymagania nie spełniłem, nawet na #tinder mam zazwyczaj 0 lub kilka par

@mirko_anonim:
Bo to są właśnie wymagania żeby poznać kobietę przez tindera.

Nie każdy ma możliwość poznawania kobiet na codzień, a w internetach kobiety stawiają poprzeczkę dużo wyżej.
  • Odpowiedz
@Prawdziwy_Oponiarz: mam wrażenie że tutaj jest jednak nadreprezentacja osób z autyzmem i innymi zaburzeniami.

Oczywiście, bez dobrego wyglądu da się dobrze żyć, ale jak do tego dochodzi coś ,,pod spodem" no to faktycznie życie nie jest kolorowe.
Niektórych rzeczy nie przeskoczysz, mając 80iq nie skończysz jako fizyk, będąc autystykiem raczej nie zostaniesz aktorem.
To są niewidzialne wózki inwalidzkie, ludzie nie są równi, niektórzy sobie nie poradzą w zyciu, tak było
  • Odpowiedz
@mirko_anonim: ale w sumie to o co ci chodzi? sam sobie odpowiedziałeś, ze nie masz ani wyglądu, ani kasy, więc na tinderze masz 0 par, a twoje życie romatyczne kończy się na byciu tamponem czy innym para-związku. gdzie tu jest jakaś sprzeczność z ogólną narracją?

Tak samo typy których znam nie spełniają a jakoś są w związkach, zakładają rodziny, dorabiają się wspólnie, itd. i jakoś nikt nie narzeka.

wiesz ze
  • Odpowiedz
@mirko_anonim: ogólnie to tutaj trzeba rozważyć kilka elementów. Po 1 to, jeżeli ktoś jest w związku, ma partnerkę, dzieci wcale nie oznacza, że jest szczęśliwy. Wiesz, że znaczna część facetów ma kobiety, które są z nimi tylko dlatego, że mają kasę i dają im stabilizację, a nie czują do nich żadnego pociągu czytaj beciak. Po 2 tak naprawdę dzisiaj dla kobiet małe znaczenie ma to ile zarabiasz i jaki samochód
  • Odpowiedz
@czescmampytanie @analboss jasne, że świat nie jest sprawiedliwy. Nikt przy zdrowych zmysłach nie twierdzi, że jest, jednak jakimś cudem koleś bez rąk idzie w wyprawie na biegun, a koleś który ma 170cm wzrostu twierdzi z całą pewnością, że OVER DLA CHŁOPA. Ja nie neguję istnienia czynników niezależnych, które mogą sprawić osiągnięcie efektów dostępnych dla jednych bez wysiłku, dla innych graniczy z cudem. Ja twierdzę, że jest więcej niż jeden sposób
  • Odpowiedz
goście sobie tłumaczą swoją sytuację życiową niezależnymi od nich czynnikami zewnętrznymi, dzięki czemu mogą żyć w przekonaniu, że nic się nie da zrobić, więc nie warto próbować, ale to nie ich wina, bo czynniki zewnętrzne. Zwykły mechanizm wyparcia

@Prawdziwy_Oponiarz: bo do pewnego stopnia tak jest. Są czynniki zewnętrzne i wewnętrzne. Ten kto doświadczył traumy w dzieciństwie, ma zaburzenia etc. ten ma całe życie za sobą wózek, którego nie widzisz, ale
  • Odpowiedz
bzdura. makijaż tuszuje, a ciuch, mieśnie czy makijaż to tylko dodatek.

@czescmampytanie: sam bzdury opowiadasz i makijaż u mężczyzn inaczej wygląda, ale pełni tę samą rolę. Zakrycie swoich wad i podniesienie swoich walorów. Poza tym, na ten dodatek łapie się większość ludzi i to się nie zmieni jeszcze wiele lat, bo ludzie są gł*pi i działamy emocjonalnie & egoistycznie. Ty, ja, my nie jesteśmy wyjatkami.

Mnóstwo facetów potwierdziło wraz ze
  • Odpowiedz
@czescmampytanie: facet ciuchem nie podkreci sylwetki tak bardzo jak robia to kobiety legginsami i innymi tego typu wynalazkami. To widać czasami na tinder u kobiet 35-40 jak na profilowke wrzucaja zdjecie z silki, gdzie figura rakiety, a kolejne w sukience no i juz widac uplyw czasu po sylwetce
  • Odpowiedz