Aktywne Wpisy
Domingo-Jachas +438

reventon +111
Już zapomnieliśmy co straciliśmy.
Kupiłem sobie napój na stacji w #ameryka i nakrętka mi się normalnie odkręciła, nic nie musiałem odrywać, żaden zadzior nie kłuje w wargę przy piciu, aż patrzyłem z niedowierzaniem na ten przejaw cywilizacji i RIGCZu.
Ech, kiedyś to było #gorzkiezale
#chwalesie
Kupiłem sobie napój na stacji w #ameryka i nakrętka mi się normalnie odkręciła, nic nie musiałem odrywać, żaden zadzior nie kłuje w wargę przy piciu, aż patrzyłem z niedowierzaniem na ten przejaw cywilizacji i RIGCZu.
Ech, kiedyś to było #gorzkiezale
#chwalesie
źródło: 1000014043
Pobierz

![Jak usprawniam i optymalizuję Linuxa? [Linux Mint 22.2]](https://wykop.pl/cdn/c3397993/b5d6c7d19d25a36ca5aee165c3a0d41bd0a2157e138c7cf501356ebdf6b44eb6,q80.jpg)

Pojęcie wodę z kranu? Bez filtrowania?
jak gotujesz wodę to wytrąca się wapń i dlatego masz "kamień". Możesz sobie z tym poradzić albo czyszcząc na bieżąco czajnik albo kupując saszetki za 2 złote do odkamieniowania agd raz na miesiąc.
Więc tak, dalej twierdzę że te filtry nic nie dają.
Pije od wielu lat. Na wyjazdach, jeśli jest określona jako zdatna do spożycia, to też piję. Nigdy nic złego mnie nie spotkało.
Kamień to substancje mineralne. Poczytajcie na swoich wodociągach, ile wasza kranówa ma. Przykładowo krakowska ma 365 mg/l substancji mineralnych, a najtańsza oaza/saguaro 80-130.
Jedynie w lodówce mam filtr węglowy na potrzeby produkcji kostek lodu - po filtracji mają neutralny smak.
ale to się nie opłaca kupować filtra dzbankowego żeby nie musieć odkamienić czajnika ¯\(ツ)/¯