Aktywne Wpisy
torian15 +53
Ciekawe ze jest bardoz dużo ludzi którzy myślą, że ludzie żyli razem z dinozaurami w perhistorii. Serio, zapytajcie swoje różowe :)
Tymczasem dinozaury pojawiły się na ziemi ok 230 mln lat temu i żyły do ok 66 mln lat temu. Ludzie pojawili się natomiast ok 0,3 mln lat temu. To są absurdalne odległości czasowe. Cała historia cywilizacji człowieka to jakiś nic nie znaczący pyłek na osi czasu istnienia ziemi, a patrząc na
Tymczasem dinozaury pojawiły się na ziemi ok 230 mln lat temu i żyły do ok 66 mln lat temu. Ludzie pojawili się natomiast ok 0,3 mln lat temu. To są absurdalne odległości czasowe. Cała historia cywilizacji człowieka to jakiś nic nie znaczący pyłek na osi czasu istnienia ziemi, a patrząc na
źródło: dinozaury
Pobierz
Wardegas +204
#wykopaka #pokapake
Chwaliłem się super paką od @sogen. Byłem zachwycony zawartością i gestem.
Otwieram teraz pudełko, wyciągam butelkę, a moim oczom ukazuje się klips antykradzieżowy
XDDDDDD
@sogen ja wiedziałem, że się postarałeś, ale nie wiedziałem, że jesteś aż tak "obrotnym przedsiębiorcą"!
( ͡€ ͜ʖ ͡€) Czy Ty to "zorganizowałeś" na promocji -100%, czy kasjerka była tak zapatrzona w Ciebie, że zapomniała zdjąć
Chwaliłem się super paką od @sogen. Byłem zachwycony zawartością i gestem.
Otwieram teraz pudełko, wyciągam butelkę, a moim oczom ukazuje się klips antykradzieżowy
XDDDDDD
@sogen ja wiedziałem, że się postarałeś, ale nie wiedziałem, że jesteś aż tak "obrotnym przedsiębiorcą"!
( ͡€ ͜ʖ ͡€) Czy Ty to "zorganizowałeś" na promocji -100%, czy kasjerka była tak zapatrzona w Ciebie, że zapomniała zdjąć
źródło: 1000017116
Pobierz

Wpis, typu - jak myślicie... Jakie jest Wasze zdanie...
Microsoft, Meta, Google, Youtube, Mozilla - wyraźnie widać, że od dłuższego czasu zaliczają (czasami dziwny) zjazd. Microsoft traci kontakt z rzeczywistością, notorycznie strzelając sobie w kolano coraz to kolejnymi decyzjami związanymi z Windowsem, jakby im już nie zależało na tym produkcie i próbowali go powoli uwalać. Google od dawna nie ma nic wspólnego z jakością, stając się swego rodzaju dającym poważne objawy, wrzodem w świecie IT. Do tego problemy związane z działaniami antymonopolowymi, zapowiadające prawdopodobną konieczność podziału przez sprzedaż czołowych dla ich zysków, produktów. No i Meta, która ma za sobą szczyt popularności i sukcesów, od lat nie potrafiąca odwrócić trendów spadkowych, ani wytworzyć nowej kury, która mogłaby przez pewien czas poznosić znowu dla nich złote jajka. Od dawna też potężny zjazd zalicza korporacja Mozilla, która wbrew pozorom, wcale nie była małą firemką. Dzisiaj zaliczają coraz to kolejne wtopy wizerunkowe oraz skręt na tory monetyzacji danych i sprzedaży reklam, do tej pory zajmowane przez Google.
Jak myślicie, czy mamy do czynienia z nadchodzącym przetasowaniem na rynku? Czy te firmy stracą znaczenie? Czy lata ich świetności mają już za sobą? No i, jeżeli rzeczywiście jest to powoli zbliżający się koniec pewnej ery to jak w niedalekiej być może przyszłości, zapowiada się sytuacja na rynku systemów operacyjnych, usług udostępniania własnych filmów, wyszukiwania treści, dostępu do map, przeglądarek i całej gałęzi społecznościowej?
Do listy można dodać jeszcze trochę dużych graczy, chociażby Reddita, Yahoo, a może nawet Intela. Czy czekają nas więc zmiany? I jak duże? Jak sądzicie?
Zastanawiam się czy to nie jest efekt wyścigu w obszarze AI. Inwestują mnóstwo środków finansowych i zasobów, że odbija się to na innych obszarach działalności.
Jeżeli AI spełni pokładane w nim nadzieje to bardzo im się opłaci. Jeśli nie to w tym czasie może im wyrosnąć konkurencja, która inaczej nie miała by szans na zaistnienie.
no :)
w sumie to masz, możesz nie używać
Śmieszne, M$ pogarsza winde od tak dawna, że sztuczna inteligencje to moznabylo jeszcze wtedy uruchomić na pececie i to nawet nie na gpu tylko na cpu.
fajny nick masz, odpowiedni do tematu
Prędzej uwierzę w odważną teorię, że po
Google moim zdaniem to dobra firma, w sensie nie bawi się w jakieś misje, tylko wydymanie do cna użytkownika. W tym jest mistrzem
Meta to Meta - traci rynek