Poszukuję działającego i sprawdzonego softu AI, który z materiału nakręconego w 30 klatkach, zrobi mi 60 klatek na sekundę. Wiadomo, ze najlepiej bezpłatnie ale za jakąś symboliczna opłatą byłbym w stanie się skusić. Łącznie będę mial tego z minutę. #montaz #filmowanie #videoediting #ai #grafika (?)
@marcel_pijak: i to jest dożywotni zakup? Topaz zdaje się być super ale taka kasa na rozszerzenie właściwie dwóch filmów w 30 klatkach do 60, które trwają 30 sekund to sporo ponad moje możliwości.
@FELIX90: Do dodawnia klatek pośrednich nie jest potrzebne AI. Wpisz sobie na youtube to ci zaraz wyskoczy kilka algorytmów darmowych i jak wygląda efekt. Wybierz sobie.
@mustafas00: nic pilnego. Montuję film i chce wrzucić astrolapse, które wyszło mi w 30 fps gdzie cały projekt ma 60. W każdej chwili przed renderem mogę podmienić plik
@mustafas00: a powiedz mi, czy jest możliwość zrobienia z 30 klatek 120? Fragment który potrzebuję ma niecałe półtorej sekundy. Gdyby dało się z tego zrobić 120 klatek, wtedy mogę to spowolnić do 3 sekund i byłoby idealnie.
@FELIX90: Musisz rozróżnić dwie rzeczy, co dokładnie chcesz zrobić i jaki masz materiał wejściowy. 1. Zmiana fps, czyli 30 -> 60fps etc. 2. Slow motion 2x, 4x etc.
1. Topaz AI defaultowo zaleca model "chronos fast AI" jest on zoptymalizowany do podwajania fps. Możesz najpierw zrobić 30->60 i potem 60->120. 2. Jak chcesz slow motion 2x, 4x to Apollo Fast. Powyżej 4x rekomendowany model przez Topaz to Apollo. Chronos Fast jak w scenie jest
Wiadomo, ze najlepiej bezpłatnie ale za jakąś symboliczna opłatą byłbym w stanie się skusić. Łącznie będę mial tego z minutę.
#montaz #filmowanie #videoediting #ai #grafika (?)
1. Zmiana fps, czyli 30 -> 60fps etc.
2. Slow motion 2x, 4x etc.
1. Topaz AI defaultowo zaleca model "chronos fast AI" jest on zoptymalizowany do podwajania fps. Możesz najpierw zrobić 30->60 i potem 60->120.
2. Jak chcesz slow motion 2x, 4x to Apollo Fast. Powyżej 4x rekomendowany model przez Topaz to Apollo. Chronos Fast jak w scenie jest
@marcel_pijak widze na grubo wjechałeś w branże :)
https://we.tl/t-mzsxGNkLaf
Oba pliki?