Aktywne Wpisy

drakonia +1515
Treść przeznaczona dla osób powyżej 18 roku życia...

Ranger +3
Jak oduczyć dziecka 2lvl histerii, gdy trzeba zrobić coś delikatnie nie po jego myśli? Przykładowo nie chce iść spać do pokoju, ubrać bluzy/zmienić pieluchy, nie chce zakończyć zabawy, nie chce opuścić placu zabaw, albo wyjść z knajpy.
To samo ze smoczkiem - jak sobie ubzdura, że chce, to będzie wyć i robić wiochę pół godziny...
#dzieci #wychowanie #bombelek
To samo ze smoczkiem - jak sobie ubzdura, że chce, to będzie wyć i robić wiochę pół godziny...
#dzieci #wychowanie #bombelek

źródło: image
PobierzMój dziadek jako robotnik w fabryce utrzymywał moją babcię i piątkę dzieci.
Dzisiaj wg GUS, żeby utrzymać 7 osobową rodzinę musiałby zarabiać prawie 11,5k, czyli prawie top 10% najlepiej zarabiających ¯_(ツ)_/¯
Czym ja się różnię od nich? Tym że nie
@Kajtosz:
Zarabiam prawie tyle, moja żona pracuje, mamy dwójkę dzieci. No jest spoko, ale żaden luksus, a już ogóle nie wyobrażam sobie, żeby utrzymać za to piątkę dzieci!
Ale spostrzeż, że w przykładzie postu OP'a to ów ktoś z 3 dzieci JUŻ miał oddzielny dom na pensji umiarkowanego podoficera. NIE musiał spać w jednym pokoju w domu z dziadkami... (no i chyba względnie łatwiej mu było dostać taką "pracę" niż dojść do tego stopnia służąc w WP)
i się rozmnażali...
@DzonyDzony: a to zmieniła się jakoś częstotliwość wypróżnień, czy dlaczego używasz takiego "argumentu"? sramy rzadziej? częściej? rozwiń temat jak już w niego wdepnąłeś
Tylko że żyjąc w bardzo niskim standardzie w porównaniu do obecnych oczekiwań, teraz też mógłbyś utrzymywać żonę i 5 dzieci z minimalnej tylko byś żył jak robak (czyli w sumie jak kiedyś)
@Kajtosz: XD
To tak ale pod warunkiem że masz gdzie tą 7 osobową rodzinę pomieścić, czytaj masz własny dom lub duże mieszkanie.
Obecnie z pensją 11,5k to Ci zdolności starczy na jakieś średniej wielkości mieszkanie dla 2+1 a i tak jak chcesz szybko spłacić to będziesz większosc pensji płacił na to mieszkanie.
Mój ojciec w wieku 33 lat mieszkał ze swoimi teściami a moimi dziadkami na 45m kwadratowych w 3 pokolenia, w latach 90.
Ja w wieku 33 lat mam dom, nieruchomości, widziałem świat, dzieci i nie martwię się ze stracę pracę bo jest ogromny rynek
@apeee: Ale wy jesteście odklejeni: gdzie na świecie kawaler ze średnią krajową kupuje dom?
Nawet za komuny kawaler to mógł liczyć najwyżej na miejsce w hotelu robotnicznym, a nie na samodzielne mieszkanie.