Wpis z mikrobloga

@honorowy_dawca_nasienia @o__0 a co jeśli zasłupkowane zostaje wydzielone miejsce parkingowe? W Katowicach widziałem coś takiego, ostatnio na Fejsie wyskoczyła mi gówonurza o słupki i ludzie mówili, że tam nie wolno parkować bo jest przejście dla pieszych. No ale co, jak wydzielili wcześniej miejsce parkingowe wpuszczone w pobocze to pasów nie było? Ciekawe co nie?
  • Odpowiedz
@Aqua_Tofana: Bardzo możliwe, że to miejsce zwyczajnie wcześniej było zrobione niezgodnie z obowiązującymi przepisami i tyle. U mojej mamy na osiedlu po wprowadzeniu SPPN nagle okazało się, że przy 30 samochodach, które codziennie jakoś tam parkują tylko 3 parkowały dobrze, w specjalnej zatoczce. Reszta parkowała na placyku, który był tylko chodnikiem. Nikt w trakcie wprowadzania SPPN nie zaprotestował, a dodatkowo jak później zaczęli parkować w innym miejscu, to tam postawili
  • Odpowiedz
@o__0: @honorowy_dawca_nasienia u mnie nigdy nie było problemu ze stawaniem na chodniku, nikt tego nie robił bo po prostu było dostatecznie dużo miejsc. Nikt nie stawał na pasach, na skrzyżowaniu, na bramie. Rok temu weszliśmy do strefy płatnego parkowania, parę miesięcy było jeszcze lepiej bo wyniosły się samochody przyjezdnych. Po tych kilku miesiącach miasto przypomniało sobie że trzeba wyznaczyć u nas miejsca, linie namalowali zupełnie inaczej niż się latami
  • Odpowiedz
@PavulonRazPavulonDwa: powiem tylko, że u mnie na osiedlu auta tak oblepiają wszystkie zakamarki, że ostatnio tak szedłem i pomyślałem jakby był pożar to ciekawe czy wóz strażacki będzie w stanie przejechać przez zakręt i podjechać pod blok xD

No i ja rozumiem problem z miejscem tylko parkowanie aut wszędzie gdzie się da tak, że może przejechać tylko osobówka na milimetry to jakieś odklejenie
  • Odpowiedz
@PavulonRazPavulonDwa: Wielu Polaków nie odróżnia wolności od swawoli. Oni nie są za wolnością, tylko za chaosem i antycywilizacją na wzór rosyjski. Bardzo infantylni ludzie, którym jak powiesz jedz brokuły, myj ręce, szczep się, parkuj w wyznaczonych miejscach i oddawaj butelki do automatu to zaczynają tuptać nóżkami jak 5-letnie Jasie. Zawód dla rodziców i polskiego szkolnictwa.
  • Odpowiedz
@Logytaze: przykład recyklingu ujawnia kompletnie gówniarskie niezrozumienie rozłożenia procesu w czasie - wprowadzono to raptem w tym roku i jeszcze nie wszystko gra jakby było wprowadzone 20 lat temu? ewidentnie c-----y pomysł albo i lewacka fanaberia
  • Odpowiedz
@tobaccotobacco: Klasyka. Podpisano lata temu, nic nie robiono i na ostatnią chwilę wprowadzono. Te automaty mają sens w zachodniej Europie, a nie u nas, ale tu ślij pretensje to polskich europosłów i prawicowych rządów, które nic w tej materii nie wywalczyły dla Polski.

lewacka fanaberia

Dokładnie. Życie w czystym świecie to lewacka fanaberia. Dlatego prawica tak zachwyca się brudnymi państwami jak USA, Rosja i Chiny. Nic tak nie uduchawia jak
  • Odpowiedz
@o__0: w tym kraju wszystko należy zakazywać, pokazywać, karać, inaczej się nie uda. Jazda na zamek? Trzeba było to opisać w prawie i karać za niewpuszczanie. Przepuszczenie pieszych na pasach? 95% kierujących miało pieszych w dupie, teraz jak jest kara, to nagle można przepuścić. Taką mamy niestety mentalność, jak nie złapiesz za ryj, nie nałożysz kary, to niestety, ale zmian wprowadzić się nie uda. Myślenie o innych, w tym kraju
  • Odpowiedz