Wpis z mikrobloga

✨️ Obserwuj #mirkoanonim
Podjąłem decyzję o #wazektomia w wieku 29 lat i bardzo tego żałuję. Byłem wtedy niedojrzały, zindokrynowany skretyniała ideologią z internetu, sam nie wiedziałem co chcę w życiu. Mam teraz 34 lata i niedługo planuję zabieg #rewazektomia. Ma to kosztować ponad 20k zl więc jest to duży cios finansowy za moją głupotę ale mam nadzieję że się uda.
Czemu zmieniłem zdanie? Poznałem kobietę która wiem że będzie wspaniała matką. Do tego miałem okazję przez ostatnie kilka lat przebywać z małymi dziećmi (znajomych, rodziny) i zauważyłem jak wielka to jest radość w życiu mieć potomstwo. Tak naprawdę jako 29 latek nie miałem nikogo bliskiego kto by miał dzieci więc byłem podatny na brednie z internetu.

Przestrzegam i dzielę się moją historią.

#dzieci #childfree #antynatalizm #rodzice #rodzicielstwo #dziecko

〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰
· Akcje: Odpowiedz anonimowo · Więcej szczegółów
· Opublikuj swój własny wpis: Mirko Anonim
· Zaakceptował: Nighthuntero

🫶 Twoje wsparcie = dalszy rozwój projektu. Wspomóż projekt

• 7
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@mirko_anonim: Ja się poddałem wazektomii w 2008 roku jako dwudziestopięcioletni dzieciak. Teraz jestem po czterdziestce i nadal uważam, że wazektomia to była najlepsza decyzja w moim życiu. Nigdy tego kroku nie żałowałem, bo sam tego chciałem. Skoro ktoś jednak poddaje się wazektomii po wyczytaniu bredni z internetu, zamiast podejmowania świadomej decyzji, to może lepiej żeby tych dzieci nie miał.
  • Odpowiedz
@mirko_anonim: No okej, ale zmieniłeś zdanie w kontekście antynatalizmu, w sensie już uważasz, że życie jest piękne i jest cudem, z
Czy tylko chcesz mieć dzieci wyłącznie ze względu na własną radość?
  • Odpowiedz