Aktywne Wpisy
Mambus22 +358
#alkoholizm Witam w ten piękny poniedziałkowy poranek. Zaczynamy dzień na trzeźwo. Może ktoś się dołączy do challengu ( 365 dni bez alkoholu ). Dzień 1/365. Będę starał się regularnie dodawać wpisy.

pyszniarz +30
Dlaczego w Polsce jest tak ogromny hejt na policję a na inne służby praktycznie brak?
Każdy kto miał pecha i musiał skorzystać z pomocy pseudo ratowników medycznych na nocnej zmianie ten doskonale rozumie dlaczego zdarzają się pobicia i napaście na nich.
A n------i strażacy to chyba zmora każdej małej miejscowości.
#przemyslenia #przemysleniazdupy #sluzby #policja #ratownikmedyczny #strazpozarna
Każdy kto miał pecha i musiał skorzystać z pomocy pseudo ratowników medycznych na nocnej zmianie ten doskonale rozumie dlaczego zdarzają się pobicia i napaście na nich.
A n------i strażacy to chyba zmora każdej małej miejscowości.
#przemyslenia #przemysleniazdupy #sluzby #policja #ratownikmedyczny #strazpozarna

Nie do poniedziałku, nie na za miesiąc, tylko na 30 lat, w sytuacji gdy przez ostatnie 5 ceny wszystkiego poszły do góry o 50% i kto miał gotówkę ten frajer?
#nieruchomosci #banki #kredythipoteczny
akurat myślę nad małą krechę i jedyne co mnie interesuje to koszt w skali miesiąca czyli ile będzie odsetek w racie,
resztę sobie sam przemyślę, czy brać ten kredyt, czy inaczej kombinować
Ale do pełni uczciwości jeszcze to bank powinien wziąć na siebie ryzyko prowadzenia biznesu, tak jak jest w innych krajach.
A nie że - w skrajnych przypadkach - pożyczasz, nie możesz oddać, bank przejmuje dom a ty zostajesz dalej z kredytem na pozostałą kwotę.
@powodzenia: Przecież to nic niezwykłego. W wielu krajach można takie oprocentowanie dostać. A to, że to tak na prawdę zmienne + ubezpieczenie nic nie zmienia. Jak dla mnie to powinno być zawsze oferowane jako jedna z opcji oferowanych dla klienta. Głównie po to, żeby nie mógł się tłumaczyć, że on
@cat_tea: zgodnie z KC: Stopa referencyjna + 3.5%
Jeżeli wysokość odsetek nie jest w inny sposób określona, należą się odsetki
najlepiej zarzuc linkami pls
Ciotka z Belgii też utrzymuje, że jej oprocentowanie się nie zmieni przez cały okres kredytu, ale nie chce mi się tego sprawdzać.
źródło: image
Pobierz(stałe oprocentowanie po włosku to 'tasso fisso')
źródło: US_30Y_fixed_rate
Pobierz