Wpis z mikrobloga

Jest to dla mnie w pewnym sensie fascynujące, że mamy gigantyczną katastrofę demograficzną, a w mediach głównym tematem jest to, że Mentzen zrobił jajecznicę w jakimś programie. Trochę czuję się jak w tym filmie "Don't look up" ( ͡° ͜ʖ ͡°)
#demografia
Klimbert - Jest to dla mnie w pewnym sensie fascynujące, że mamy gigantyczną katastro...

źródło: 1363533_dontlookupdailyrip_481583

Pobierz
  • 9
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@Klimbert: Media powinny odwrócić wzrok od kampanii wyborczych, bo istnieje problem zapaści demograficznej, który nie jest jednorazowym zdarzeniem, tylko sytuacją ciągłą rozkładającą się na wiele lat? I jak jeszcze te media powinny to przedstawiać? W stylu "breaking news"? XD
  • Odpowiedz
Jest to dla mnie w pewnym sensie fascynujące, że mamy gigantyczną katastrofę demograficzną, a w mediach głównym tematem jest to, że Mentzen zrobił jajecznicę w jakimś programie. Trochę czuję się jak w tym filmie "Don't look up" ( ͡° ͜ʖ ͡°)

@Klimbert: Dlaczego arystokracji miało by to w sumie przeszkadzać?
Będą sobie zyć na strzeżonych osiedlach i zarabiać z kapitału jak od zawsze ¯\(ツ)/¯
  • Odpowiedz
@Klimbert to nie jest żadna katastrofa, po prostu państwo jest źle zarządzane, a populacja wraca do normalnej ilości.
Powinniśmy celować w automatyzację i zmienić model gospodarki, który oparty jest na tanią siłę roboczą.

A głównym powodem dla którego ludzie nie chcą mieć dzieci to po prostu wzrost inteligencji, bo młodzi ludzie nie chcą żyć w wiecznym wyzysku, biedzie i z gównianą pracą.
Gdyby ludzie mogli się normalnie utrzymać z pracy, kupić
  • Odpowiedz