@nervous_breakdown ja sobie zawsze kilkalam "wypakuj do" a teraz jest "wyodrębnij wszystkie" i wybór miejsca docelowego, jakoś na około to działa jak dla mnie
- so u wrote that you want search file xyz.exe but new copilot ai 3.0 want to present you history of exe files and other irrelevant bulshit, to at the end show answer that this file isn't found on your pc (no matter that you saves it 10 min ago, maybe win update delate it XD)
"everything" to chyba najlepsze co znalazlem do szukania plików na dyskach. Szybkie, małe i zajebiste.
@Varin: Też tego używam od dawna, ale to jest parodia w c--j żeby trzeba było zewnętrzne narzędzie do tak podstawowej funkcji jak WYSZUKIWANIE doinstalowywać bo to w systemie po prostu nie działa xD
@nervous_breakdown: zainteresujcie się terminem „indeksowanie”. W Windowsie można je rozszerzyć na większość systemu, dzięki czemu wyszukiwarka działa bardzo dobrze.
Przenoszenie użytkownika do wyników Bing również da się wyłączyć. Dla mnie to dwie czynności, które robię na każdym komputerze. Microsoft kopie sobie grób, domyślnie źle konfigurując tak ważne narzędzie.
@LukBart najgłupsze jest to że instalujesz program a to g---o które w zamyśle powinno zastępować stare menu start, zamiast wyszukać tego programu zwróci ci wynik z neta albo ze sklepu microsoft, mimo że ten program już masz xD
@nervous_breakdown: na 3 komputerach wyszukiwanie w 10 i 11 działa normalnie. Także sklej wary i przestań powtarzać memy z d--y. Na XP za to można było co najwyżej g---o wyszukać.
źródło: 486259204_1473498977164799_13731
Pobierz"everything" to chyba najlepsze co znalazlem do szukania plików na dyskach. Szybkie, małe i zajebiste.
Da się też przywrócić dawne menu kontekstowe przez rejestr (LINK)
New newer search bar
- so u wrote that you want search file xyz.exe but new copilot ai 3.0 want to present you history of exe files and other irrelevant bulshit, to at the end show answer that this file isn't found on your pc (no matter that you saves it 10 min ago, maybe win update delate it XD)
Link nie działa.
Ale podaję link bez skracania: https://www.benchmark.pl/testy_i_recenzje/jak-zmienic-menu-kontekstowe-windows-11-na-stare-z-windows-10.html
@Varin: Też tego używam od dawna, ale to jest parodia w c--j żeby trzeba było zewnętrzne narzędzie do tak podstawowej funkcji jak WYSZUKIWANIE doinstalowywać bo to w systemie po prostu nie działa xD
Przenoszenie użytkownika do wyników Bing również da się wyłączyć.
Dla mnie to dwie czynności, które robię na każdym komputerze. Microsoft kopie sobie grób, domyślnie źle konfigurując tak ważne narzędzie.