Aktywne Wpisy
Dostałem podwyżkę #pracbaza na początku roku i właśnie zdałem sobie sprawę że wejdę w II próg podatkowy, będzie delikatnie powyżej 120k zł w 2025 roku. Na cholerę w takim razie było mi zarabiać więcej skoro teraz będę mieć do wywalenia 32% podatku co daje ponad 40k zł... Mam na to oszczędności, poradzę sobie, ale jestem w opór wkurzony.
Jest jakaś opcja żeby wykazać mniejszą kwotę na zeznaniu pit? Życie w
Jest jakaś opcja żeby wykazać mniejszą kwotę na zeznaniu pit? Życie w
źródło: temp_file724616512454029400
Pobierz
Lardor +3
Którą skrzynie biegów wolicie?
źródło: temp_file6858820463095919402
Pobierzktórą wolicie
- manualną 20.3% (268)
- automatyczną 79.7% (1053)

https://edition.cnn.com/2025/03/25/business/florida-child-labor-laws/index.html
#trump #usa #floryda #polityka
źródło: Zrzut ekranu 2025-03-25 153845
Pobierzźródło: bG93YS5qTSZYUS9gGgpAMxsJezpcU05lTBFjcRpAUncJS29kBV4GaU5DMD5SXxIrFgJgYwRBUnUJBnR-B0FTcw8LYGMASE01XEQ2P0ASCCYUQyspUBwbNFVcLjIbGxIgG04
Pobierz@Jariii: spokojnie, nie są już potrzebni bo zlikwidowali też USAID więc nie trzeba bedzie wysylać amerykanskiego zboża itd do innych krajow wiec mozna zebrać mniej xD
@Jariii: Nebraska to 2 mln mieszkańców. To ilu tych nielegalnie pracujących? 600-800 tys?
To gdzie uciekło 600-800 tys ludzi? To Trump deportował już z 1-2-3 miliony z całych stanów?
Uwielbiam te wasze kocpoły oderwane od rzeczywistości. Głupoty aż głowa boli. xDDD
@Jariii: Nie będzie to żadnym problemem, bo Nebraska eksportuje wołowinę, zboże i kukurydzę, głównie do krajów takich jak Meksyk, Kanada i Japonia, a że dzięki sankcjom i cłom nałożonym na te kraje, w najbliższym czasie nie jest zbytnio oczekiwany wzrost zainteresowania amerykańskimi produktami tamże. Kanadyjczycy i Meksykanie bardzo aktywnie wycofują się ze współpracy z
@JackobC: Oczywiście. Ostatnio deportowali trenera piłki nożnej do obozu koncentracyjnego w Salwadorze za tatuaż Realu Madryt, deportowali też lekarkę jedną z kilku specjalistek od przeszczepu nerek w USA. I takich przykładów można mnożyć. Ale żyj w sobie w banieczce xD
No nie wiem kto tu żyje w bańce ale chyba raczej ta osoba która próbuje tu implikować że wcześniej deportując więcej nie trafiali się "eksperci" co jest zwykłym kłamstwem a ciebie zbytnio nie interesuje prawda.