Wpis z mikrobloga

https://www.meczyki.pl/newsy/pilka-nozna/lewandowski-zaskoczyl-ws-kadry-powinno-byc-minimum-pieciu-takich-pilkarzy/265974

Mijają lata, a ciągle słychać z obozu #reprezentacja tą samą gadkę od piłkarzy, że oni muszą zaczynać wszystko od nowa, wszystkiego się uczyć. To ja przepraszam bardzo, ale co oni robią na tych zgrupowaniach z Probierzem od tego 1.5 roku odkąd został trenerem pierwszej drużyny? Pomijam fakt, że Ci sami piłkarze grają ze sobą od kilku lat.
Minęło tyle czasu, a kapitan kadry mówi coś takiego, że muszą zaczynać od nowa i uczyć się schematów rozegrania. Gołym okiem widać, że tam nie ma żadnej drużyny, tylko jak na WFie w polskiej szkole - macie piłke, próbujcie i może coś wam wyjdzie. To jest dramat, że takie coś jest nam serwowane i nikt tego nie krytykuje tak głośno jak było chociażby za Michniewicza czy Sousy.

I kolejny raz napisze to samo; ostatnim razem kiedy ja widziałem, że jest jakiś plan na spotkanie to było za kadencji trenera Nawałki i Sousy. Kolejne lata to same złe wybory selekcjonerów i ogólnie marazm, i regres gry pierwszej reprezentacji.
Dziwnym trafem wszystko się s---------o wraz z odejściem Bońka. Kulesza pod względem wyników i całego PRu wokół polskiej kadry to najgorszy prezes jaki mógł się trafić. Przebił chyba w swoich decyzjach Grzegorza Lato.
#mecz #pilkanozna #kanalsportowy
  • 1
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach