Jestem po wieczornym objeździe okolicy i zauważyłem, że na dwóch przerzutkach, co jakiś czas rower "przeskakuje". Chyba kaseta do wymiany. Mam takie pytania: Czy ciężko samemu wymienić taka kasetę? Czy po wymianie, konieczna jest regulacja przerzutek? Jak wymiana kasety to i łańcuch do wymiany? #rower #rowerelektryczny
@MoonlightSh dziękuję za obszerną odpowiedź! Sorki za te "przerzutki" ;) A możesz mi wyjaśnić, dlaczego akurat na tych dwóch biegach mi przeskakuje? Co ma wspólnego łańcuch? Wydawało mi się, że to może zbyt mocno zjechane zębatki w kasecie. W sumie to nawet nie sprawdziłem, bo jak wróciłem to już ciemno było. A rower tylko schowałem do piwnicy.
@krzychu_kadetem_tera: bo mogą być rzeczywiście trochę bardziej zużyte ale nowy łańcuch nie wyciągnięty może inaczej się układać na zębach i kaseta jeszcze trochę pojeździ. Ale jak to jakiś napęd prosty i części tanie to warto w komplecie i mieć spokój.
@krzychu_kadetem_tera: MOZE BYC WSZYSTKO ZA DLUGI LANCUCH ZLE USTAWIONY BIG BAG CZYLI KĄT OPASANIA ALBO SAME ZEBATKI ZUZYTE ALE NO BEZ ZOBACZENIA NIKT CI NIC NIE STWIERDZI
czasem strach cokolwiek napisac na tym portalu dla toksyków, bo od prostego gownowpisu wrzuconego "na odwal się" niektórzy gotowi są w stanie zrobić mi psychoanalizę i ze sie lansuje autem xDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDD
Czy ciężko samemu wymienić taka kasetę?
Czy po wymianie, konieczna jest regulacja przerzutek?
Jak wymiana kasety to i łańcuch do wymiany?
#rower #rowerelektryczny
@krzychu_kadetem_tera: biegach