Wpis z mikrobloga

@mk321 to ty chyba jakieś inne sprint planningi masz (ʘʘ)

Zostałeś zatrudniony jako specjalista jeśli nie wiesz jak masz sobie zaplanować pracę żeby ją wykonać to nie jesteś specjalistą ¯_(ツ)_/¯
  • Odpowiedz
@Afrobiker no tak, w dużej mierze ja decyduję jak mają wyglądać. Jeśli jest nieproduktywne spotkanie, to głośno o tym mówię i proponuję co zrobić, żeby nie tracić czasu. Co więcej, jak nie ma wbitego takiego spotkania, to sam mówię, że warto by było przegadać co jest do zrobienia, żeby potem nie wyszło, że dwie osoby robią to samo ale inaczej lub w ogóle jakiś temat jest nieogarnięty.

Przecież zespół scrumowy jest
  • Odpowiedz
@BlackpillMonster: Moje 18-letnie doświadczenie w projektach pokazuje, że jak ktoś hejtuje Sprint Planning/Scrum Masterów etc., to są dwie opcje:
1. nie umie pracować w ogóle, nie dowozi na czas i ciągle robi tylko problemy;
2. nie umie pracować z ludźmi (w zespole), jest tzw. one-man-army - czasami fajnie jest mieć kogoś takiego ale na dłuższą metę jednak praca w zespole, to praca w zespole, bo jak taki one-man-army odejdzie z
  • Odpowiedz
@mk321 aaa to ty jesteś tym typem przez którego wszystkie spotkania się przedłużają bo zamiast załatwić to od ręki jak najszybciej trzeba układać plan zajęć z którego i tak nic nie wyniknie. Nie lubię cię ()

A tak poważnie to twój szef odpowiada za takie dobranie zespołu i takie rozdzielenie zadań żeby zrealizować projekt najlepiej w terminie bo wiadomo że wszystkiego przewidzieć się nie da. Twoim zadaniem
  • Odpowiedz
to ty jesteś tym typem przez którego wszystkie spotkania się przedłużają bo zamiast załatwić to od ręki jak najszybciej trzeba układać plan zajęć z którego i tak nic nie wyniknie. Nie lubię cię

@Afrobiker: jakie przedłużanie? To dzięki mnie jak masz wbity planning na 4h, a nie są jeszcze znane wymagania ani nawet nie wiadomo jakie jest API, to mówię, że nie warto teraz siedzieć i ten czas przeznaczmy na kolejne
  • Odpowiedz
@mk321 ty zdajesz sobie sprawę z tego że twój szef odpowiada za zespół i planowanie a nie ty to że robią cięcie kosztów to nie twój problem a ich. Ty dostajesz konkretną pracę z której jesteś rozliczany. Z tego co piszesz wynika że nadajesz się na koordynatora zespołu a nie wyrobnika klepiącego kod. Przemyśl to bo pisze całkiem poważnie. Marnujesz się z takim talentem i podejściem do tematu (
  • Odpowiedz
@mk321 skoro robisz to wszystko przy okazji to tym bardziej nadajesz się na team leadera bo przychodzi ci to naturalnie. Lepiej byś się sprawdził w tej roli bo skoro ogarniasz ten temat poza swoimi obowiązkami to skupiając się na nim wzniesiesz się na wyżyny a team pod twoim dowództwem będzie chodził jak szwajcarski zegarek. Ja bym to rozważył i to poważnie bo się miras marnujesz.
  • Odpowiedz
@Afrobiker: może i przychodzi naturalnie, ale nie wszystko. Wszelkie korpo gierki, polityka itp., to nie dla mnie. Nie jestem jakimś dynamiczniakiem (chociaż też nie całkiem piwniczakiem) czy tam lizodupem (a bez tego w szczeblach wysoko/szybko nie zajdziesz - wręcz odwrotnie, często jestem takim wrzodem na dupie, który przypomina o tym o czym wszyscy chcieliby zapomnieć). Po prostu chcę dobrze robić swoją robotę i żeby naokoło mnie wszystko dobrze działało, wtedy
  • Odpowiedz
Nie wiem czy to istotne i moze ktos juz skomwntowal ale nie chce mi sie sprawdzac, zatem: zdjecie jest wygenerowane przez ai, jakbyco.
  • Odpowiedz