Wpis z mikrobloga

• 78
@Jamniki2

@Phallusimpudicus mieliście szansę na pracę z domu, to zamiast pracować chlaliście i oglądaliście tiktoki, więc teraz z---------ć do biura

I zamieniamy tiktoki na dupogodziny, wyjścia na fajkę i pogaduchy w kuchni, i setne bezsensowne spotkanie, superbiznes xD
  • Odpowiedz
@NieRozumiemIronii nie wiem, może kontrakty są tak stworzone? Nie ma żadnej logiki w zaganianiu ludzi do biur. Przynajmniej w mojej firmie. Ja sobie wynegocjowalem 1 raz w miesiącu ale docelowo zmienili wszystkim na 4 razy. Ogólnie był bunt w firmie (1300 osób) także wprowadzono różne kryteria, np. pozycja + min 100km od biura. Zobaczymy ile ten model pociągnie. Po opinii znajomych, widzę że w niektórych firmach już luzują
  • Odpowiedz
@Jamniki2: dokładnie, ja miałem przed pandemią możliwość pracy z domu i co? I dalej tak PRACUJĘ.
Choć do biura 2 czy 3 razy w miesiącu staram się jeździć żeby głowa odpoczęła no i fajny zespół mam.
  • Odpowiedz
@123_: oddział mojej firmy ma 200 osób. Nie mamy takich menadżerów. Mam tylko kierownika a potem już tylko dyrektor. Kieras ma pod sobą 50 osób. Inni ludzie to inne departamenty. To przy jakiej liczbie pracowników są ci menadżerowie średniego szczebla?
  • Odpowiedz
Tak tak. Akurat trochę się nasłuchałem, jak wyglądała "praca" na hołmofisach

@rolnik_wykopowy: no to jeszcze posłuchaj jak wygląda praca w biurach, bo masz sporo do nadrobienia.
  • Odpowiedz
  • 35
@rolnik_wykopowy: @Jamniki2 jakbyście poszli do dowolnego biura, to byście zobaczyli ludzi którzy przez 20% czasu siedzą w telefonach, 40% gadają o bzdurach, a resztę czasu siedzą na lunchu albo coś tam popracują. Nie wiem co biuro ma zmienić, jeżeli kierownictwo jest nieudolne i nie umie wyegzekwować oczekiwanych wyników zdalnie, to nie wiem w jaki sposób ma to zrobić w biurze.
  • Odpowiedz
@Jamniki2: zanim pojawiła się pandemia i mało kto myślał o pracy z domu, to niejeden w biurze spędzał 1/3 czasu na papierosie, a 1/3 na kawie i pogaduchach. Ale jak teraz wrócą do biur, to na pewno będzie lepiej.

a pracuje może ze 2h dziennie.

@Srogie_piguly: jak w tym czasie zrobi co ma zrobić, to w czym problem?
  • Odpowiedz
ieliście szansę na pracę z domu, to zamiast pracować chlaliście i oglądaliście tiktoki, więc teraz z---------ć do biura

O patrzcie na tego xD niewolnik który zajmuje się poganianiem innych niewolników
  • Odpowiedz
@Phallusimpudicus powroty do biur mają wiele przyczyn. Spada wartość biur, a to niedobrze dla ich właścicieli, restauracje itd dookoła biur tracą na wartości i obrocie. Mieszkania w pobliżu tak samo. Dodatkowo firmy często dostają obniżki podatków na daną lokalizację jak przyciągają inne biznesy, powodują obrót pieniądza itd.

W skrócie, bogaci na tym tracą dlatego przykręcają śrubę pracującym. Nie chodzi o żadne wydajności pracy, tak był by Home Office gdzie się tylko
  • Odpowiedz