Wpis z mikrobloga

Treść przeznaczona dla osób powyżej 18 roku życia...
  • 67
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@ProElo: Dawniej było inaczej - jak byłem na studiach, to czekolady z RCKiK były lepszą walutą niż p--o. Później zmienili na trochę gorsze, a teraz zmieniłem RCKiK i zrozumiałem żarty o kontrowersyjnych czekoladach.
  • Odpowiedz
@ProElo: wogole to chodzi o to, ze krwiodawstwo ma zapewnic posilek na duzo kcali po oddaniu krwi. i wyszlo, ze wystarczy dac p0laka najtanszej super kalorycznej czekolady. zeby przyszli znowu xD

Ustawy z dnia 22 sierpnia 1997 r. o publicznej służbie krwi (Dz.U. z 2021 r. poz. 1749):

Art. 9. 1. Dawcy przysługuje posiłek regeneracyjny o wartości kalorycznej 4 500 kcal.
  • Odpowiedz
@ProElo: A najlepsze jest to, że krew jest jeszcze sprzedawana na granicę, czy będąc dokładnym składniki krwi. Ministerstwo zarabia na tym miliony. W 2022 sprzedali za 220 mln złotych.
  • Odpowiedz
@ProElo w Pozku dostałem ostatnio orzeszki ziemne prażone niesolone i mieszankę studencką plus soczek w kartoniku plus jedna czekolada gorzka, dla mnie to jest MEGA korzystna zamiana. No i dwa dni wolnego (które zdaje się, że przed emeryturą i tak trzeba odpracować, ale... kto wie czy dożyję do tego czasu).
  • Odpowiedz