Aktywne Wpisy

RenkaRenkeMyje +707
Wszystkie te czekolady i inne słodycze z nazwą "dubajskie" kojarzą mi sie jedynie z aferą srania do ryja polskim modelkom xD nie brzmi to zbyt zachęcająco kiedy patrzysz na taką czekoladke i... aaa nie ważne xD
#heheszki
#heheszki

piecyk_z_dmuchawo +192
Nie, nie za brak biletu, bo ten niby mam - 20-minutowy bilet ZTM, który co prawda udało się aktywować kodem QR w pociągu ALE który jak się okazuje już nie obowiązuje. Na mandacie też mam info że był.
Bilet kupiony przez aplikację bankową i tam aktywowany.
Da się coś z tym zrobić / zareklamować? Czy pogodzić się z pechem i niewiedzą?
#kolejemazowieckie #ztm #warszawa #pociagi
W zielonych pociągach bilet ZTM nie obowiązuje. Chyba że w lotniskowym. Chyba że bilet dobowy albo dłuższy. Lub chyba że gdzieś remont i akurat obowiązuje. Czasem też w tym samym pociągu na jednym odcinku obowiązuje a na innym już nie.
Pani szanowna z Podlasia się urwała?
Niemniej jednak absurd, że da się bilet kupić po czym aktywować go W POCIĄGU a jednak nie móc go używać.
No ale z drugiej strony kupowałaś bilet jednego przewoźnika w pociągu innego przewoźnika i zapewne dało się to zauważyć
Rzeczywiście pogmatwane, plus tu raczej aplikacja bankowa jest "winna" (poza ignorancją klienta), bo gdybym biletu aktywować nie mogła, zorientowała bym się że coś jest nie tak i po prostu kupiła właściwy.
@mala_rybka: nie do końca. Honorowali bilety czasowe na okoliczność remontu zachodniej, lini otwockiej, tunelu średnicowego, kilku innych remontów ale to było ograniczone stacjami i ograniczone czasowo. I literalnie wszędzie były o tym informacje.
Tak żeby 20-minutówka była ważna na całą kolej mazowiecką w całym mieście to raczej nie było nigdy.
Jeżeli na 20-tkach czy 75-tkach jeździłaś
Żarty żartami, ale generalnie nie powinno się udostępniać usługi z której zgodnie z regulaminem korzystać nie można. Nie kolei wina, bo nawaliła aplikacja bankowa a i ja świadoma nie byłam, ale trochę w---w jest :-D
Ja na wszelki wypadek jak jeździłem to celowałem w SKM gdzie sprawa jest oczywista.
A jak nie miałem wyjścia to kupowałem droższy bilet na KM.
Plotka też jest że teraz dostali wścieklizny i lepią mandaty żeby ZTM się ogarnął i podpisał umowę na wspólny bilet od jednorazowych
Może teraz załapiesz - bilet był AKTYWNY, apka potwierdziła AKTYWOWANIE go, nawet na mandacie jest napisane, że bilet obecny i AKTYWOWANY.
Natomiast wracając do kodów QR - w tych zaszyte są i przewoźnik i numer taboru. Prawidłowo działająca aplikacja wywali błąd o ile spróbujesz aktywować kod
Albo nie jest z Ciebie najostrzejszy ołówek w piórniku albo arogancko idziesz w zaparte.
Aplikacja banku PKO BP pozwala na kupienie i aktywowanie (kodem QR umieszczonym w pociągu) biletu dwudziestominutowego MZK na przejazd pociągami KM, chociaż KM już nie honorują (czasowych) biletów MZK. Co znaczy, że możesz mieć opłacony i aktywny bilet MZK, ale wciąż dostać mandat w KM. Tera łapiesz w czym problem, czy dalej mind-blowing? ( ͡~ ͜ʖ ͡°)