Aktywne Wpisy

annlupin +12
wgl jakie macie plany na walentynki

vieniasn +21
ja w życiu albo pracował cały tydzień normalnie z weekendami w robocie albo nie pracował wcale i tak wyszło że weekend i radość z piątku to nie istnieje dla mnie on nic nie znaczy pozbawiono mnie normickiej radości z weekendu

![[VIDEO] Pitbulle zaatakowały mężczyzne na joggingu](https://wykop.pl/cdn/c3397993/754358884ce4c8c91e0f330a0b115d61f106edb910b927f290d83725a9b25a29,q80.jpg)

Twórcy Assassin’s Creed: Shadows dopuścili się szeregu rażących błędów i zaniedbań wobec japońskiej historii i kultury, których nie da się wytłumaczyć celową fikcją historyczną na potrzeby gry.
[...] Więcej jest w linku znaleziska.
------
Jeśli interesujesz się historią i lubisz konkretne materiały (takie z rzetelną bibliografią i ciekawymi zdjęciami/filmikami), to dodaj odpowiedź “wołaj” pod tym postem — z chęcią zawołamy Cię do naszych znalezisk (。◕‿‿◕。) #histmag
------
Ten wpis jest fragmentem materiału z portalu Histmag.org. Więcej jest w linku znaleziska.
Fot. Źródło: Ubisoft
#historia #ciekawostkihistoryczne #histmag #ciekawostki #mikroreklama #swiatnauki #liganauki #qualitycontent #starszezwoje #gruparatowaniapoziomu #ciekawostki #rozowaihistoria #polska #swiat
źródło: shadows7
PobierzJeśli nie chcesz już być wołany/a — napisz komentarz z prośbą o usunięcie z listy!
@allmilczar
Jeśli nie chcesz już być wołany/a — napisz komentarz z prośbą o usunięcie z listy!
Jeśli nie chcesz już być wołany/a — napisz komentarz z prośbą o usunięcie z listy!
@marekmarecki
@Fedmachn @mocten @iluvator86 @drMuras
@turysta89 @rafaU767 @Suchyzmombasu @xyz23 @omc_kowal @menelpijak
@dziewiczajajecznica @yamajin @AntyKRK @TankDriver @Aurezaliusz @Mortadelajestkluczem
@Trado @Eladraan @baszmar @Jogurt123 @hektor190 @BrajanuszCebula @wredny_hamis
@KrzysztofZimnoch @Kielek96 @typzoszczednosciami96 @
O wiedźminie 3 już nie wspomnę, szczególnie jak ktoś jest fanem książek.
Chyba tylko po to, aby mieć "dupochron" w potencjalnej dyskusji o woke czy DEI w grach. Żeby jak ktoś zacznie narzekać rzucić kartą
Choć w tym przypadku sami twórcy mogli sobie strzelić w stopę, rzucając komentarze że ich wizja Yasuke jest zgodna z historią.
@lewoprawo: Bo nie do końca chodzi o to. Chodzi o to że świadomie wykorzystali czarnoskórego, tym bardziej kontrowersyjną postać Yasuke (bo cała lewica próbuje na siłę robić z niego samuraia mimo że nim nie był) by zrobić rozgłos tanim kosztem. Nic, kompletnie nic im nie szkodziło żeby zrobić AC w Japonii z ichniejszymi bohaterami. Ale woleli
Co do homoseksualności to raczej nie dowiemy się kto był homoseksualistą w XVI wieku. Ilu masz tam homoseksualistów w tej gierce, że tak boli?
Gdzieś mam wasze ryczenie, gdzieś mam też tą grę jak nie jest grywalna i wciągająca.
Dla mnie w wiedźminie 3 każdy NPC mógłby być czarnym homoseksualistą a gra byłaby tak samo dobra.
źródło: obraz_2025-03-20_111440794
Pobierz