Wpis z mikrobloga

#rower #mtb
Jak sądzicie, czy rowerem typu mtb np
https://www.olx.pl/d/oferta/rower-mtb-full-cube-stereo-pro-kola-29-rama-l-CID767-ID10DByy.html
da się np po zmianie siodełka jeździć po równym?
Miałem kiedyś fulla i bardzo się to u mnie sprawdzało, czy do wygłupów na mieście, czy do lasu i jakichś tam skoków.
Podoba się dla mnie taka konstrukcja i tak sobie na starość wymyśliłem, że spełnię marzenia jak za dzieciaka jeździłem na wigry3 i marzyłem o czymś nieco lepszym :)

Tak, wiem, że nikt tego nie sprawdza i mogę na góralu jeżdzić po mieście, ale raczej chodzi mi o kąty główki ramy i ogólną miodność śmigania na takim sprzęcie. Żadnych skoków już nie będzie, raczej zostało mi tylko przed śmieciarką uciekać :)
  • 6
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@FilipWWL: nawet siodełka nie musisz zmieniać. Ale przydałaby się sztyca regulowana jakbyś chciał polatać po dziurach. Poprawkę tez musisz wziąć na to, że zawieszenie jest słabe i na 99% nie widziało nigdy prawdziwego serwisu, a rower jest stary (tak ze 2 gen. do tyłu), więc żaden deal.

Te świecące się od nabłyszczacza opony to taka wisienka na torcie, takie metaforyczne 160kkm w 20 letnim Passacie w dizlu.
  • Odpowiedz
  • 0
@ujdzie: sztyca czyli ta rurka pod siodełkiem? Tego egzemplarza nie mam zamiaru kupować, rama za mała, sprzedaje handlarz, ale ogólnie za cube stereo się wstępnie rozglądałem. A oponki mogą się błuszczeć, nie przeszkada mi to :)
  • Odpowiedz