Aktywne Wpisy

Yuri_Yslin +218
Przeglądam otodom i powiem szczerze, że w tych cenach większość nieruchomości jest po prostu niesprzedawalna w założonych cenach. Dotyczy tak mieszkań, segmentów, bliźniaków, jak i domów. Ba, sam nie wiem, czy swój dom bym sprzedał obecnie z zyskiem, mimo, że budowałem w czasach, gdy ziemia była tańśza, a robocizna nie stanowiła 70% kosztów budowy.
Można tylko zrobić machającego papaja dla osób, które kupiły nierucha w 2024 z nadzieją na zysk. W szczególności te
Można tylko zrobić machającego papaja dla osób, które kupiły nierucha w 2024 z nadzieją na zysk. W szczególności te

corey53 +236

źródło: 1000017296
Pobierz
źródło: image
PobierzKomentarz usunięty przez moderatora
@Krzysztof53647: w polsce opłaca sie jeździć pociągiem jak masz zniżkę studencką i bilety tańsze o połowę. Inaczej nie jest to zbytnio opłacalne finansowo i czasowo.
źródło: temp_file2087812221790349305
PobierzInterCity Wrocław -> Gdańsk 79zl 4h 17min
Oczywiście cherry picking. I musi się nic nie spitolić po drodze.
Samochodu nie mam, więc nie mam alternatywy, no chyba że jechać z kimś obcym przez aplikację czy busem. Mimo to wolę pociągiem bo nigdy nie wiadomo na jakiego kierowcę trafisz, albo czy jakiś banan nie wpierniczy się stuningowanym samochodem na autostradzie i nie zabije pięciu osób. W pociągu
@windows95: 58€, nie 60. Z twojego komentarza wynika jakby działał tylko na S-Bahn, a ten bilet nie obejmuje przecież tylko pociągów dalekobieżnych IC/EC/ICE (DB Fernverkehr), a nie całego Deutsche Bahn. Wszystkie regionalne pociągi, w tym różne przyspieszone RE, obsługiwane też przez DB Regio, są tym biletem objęte.
źródło: R
PobierzW USA to i owszem prawda ale w PL bardzo zależy. Pomijam tutaj pozostałe efekty - że autem jedziesz kiedy chcesz za to musisz już je mieć i płacić za utrzymanie itp. Jadąc do siebie płacę za intercity w jedną stronę 64 zł, jadąc autem robię niecałe pół baku, tankowanie to w zależności do ceny obecnie ok 250 zł za bak więc pociąg mniej jest 2x tańszy. Samochodem mam
@Krzysztof53647: od trasy zależy i od samochodu, mój dojazd z czasów studenckich kosztuje teraz 40 zł pociągiem, samochodem 110 km. No i teraz kwestia spalania, przy 5 litrach samochód wyjdzie taniej, przy 6 drożej.
Ale już do Warszawy płacę za pociąg 80 zł, samochodem masz 470 kilometrów. Nawet przy spalaniu 5/100 wyjdzie prawie 2 razy drożej.
Już nie wspominając o tym, że w Polsce
P.S. pociag na tej trasie jedzie około 6h, tyle co samochód, za 1/4 kosztów i nie musisz w tym czasie być skupiony, tylko czilera całą trasę