Wpis z mikrobloga

@zordziu teraz już nie ma centrum, wszytko co jest nawet o milimetr bardziej na lewo od twoich poglądów to już lewactwo. W drugą stronę działa to tak samo. Chore czasy, mimo umiarkowanych poglądów jest się równym ze skrajnościami
  • Odpowiedz
Jezu Chryste co ja czytam, marszałek sejmu zrobił sobie zdjęcie z ludźmi o innej karnacji skóry niż większość Polaków i z tego powodu jest nazywany lewakiem.

@robert_blaszczykowski: mamy lewaczka tutaj. Oczywiście, Hołownia promuje napływ śniadoskórych inżynierów nielegalnie przez granicę. Jest lewakiem z krwi i kości, ty z resztą też błaźnie.
  • Odpowiedz
: ja to np myślałem, że mam liberalne poglądy, a z wykopu dowiedziałem się że jestem lewakiem( ͡° ͜ʖ ͡°)

@czemuztak: mnie tu już naście lat wyzywają od lewaków, a nigdy bym na lewicę nie zagłosował XD
  • Odpowiedz
@zordziu: według konfy, wszystko co nie jest zgodne z ich widzimisię jest lewicowe. Pamiętam jak jakieś 15 lat temu dosłownie cały centryzm był nazywany lewactwem. Bo w prawicy korwinistów nigdy nie chodziło o prawicę czy konserwatyzm, tylko o dziecinnie naiwny libertarianizm. Wszystko ma być wolne od podatków, ograniczeń, świadczeń itp, ale jednocześnie ma być bezpiecznie i czysto. No dzbany.
  • Odpowiedz
@zordziu: Kto wyniósł Hołownię do polskiej polityki wiele lat temu? M.in. lewacki TVN.

Po co? Żeby p----------ć część elektoratu katolickiego który nie może jednak przełknąć głosowanie na PiS.

A potem? Zrobią sobie koalicję z normalnym lewactwem: centrowym, radykalnym, czerwonym, tęczowym, zielonym, migracyjnym żeby reakcyjna skrajna prawica nie doszła do władzy.
  • Odpowiedz
@zordziu: odwrotnie, wajcha jest przesunieta ekstremlanie w lewo. Gdyby była w prawo, to na drzewach wisieli by geje i imigranci i byloby na to przyzwolenie, a tak nie jest. Ty nigdy nie widziałeś skrajnej prawicy na oczy dzieciaku
  • Odpowiedz
Jakbym 15 lat temu usłyszał

@Hrjk: tyle tylko, że jakbym 15 lat temu uslyszał, że ktoś jest za związkami partnerskimi czy liberalizacją prawa do aborcji to na 99% byłby to ktoś z lewicy i to nie mainstreamowej. Ba - Obama, Hillary Clinton, Joe Biden - wszyscy jeszcze 15 lat temu mówili, że kategorycznie małżeństwo to związek kobiety i mężczyzny xD WIęc p---------e, żę hoho 15 lat temu to nigdybytakniebyło hehe
  • Odpowiedz
@zordziu: świat i Polska tak odjechały w prawo w ostatnich latach, że ten kto w 2008 był centrystą teraz byłby wyzywany od skrajnych lewaków. Wyobraźcie sobie kwik prawactwa jakby Rodzina Zastępcza z adoptowaniem afrykańskiej i azjatyckiej dziewczynki oraz rudego Roma weszła na anteny dziś xDDDD
  • Odpowiedz