Wpis z mikrobloga

• 831
@zordziu prawica poszła w odmęty szaleństwa. Jakbym 15 lat temu usłyszał że Terlikowski będzie wyzywany od lewaków to bym chyba autora takiego stwierdzenia wyśmiał.
  • Odpowiedz
@zordziu: nie nazywa Szymona Hołowni bezpośrednio „lewakiem”, ale sugeruje, że reprezentuje on wartości lewicowe lub liberalne poprzez rządzenie w centro-lewicowo-PSLowym rządzie który mamy - coś się tutaj nie zgadza? Hołownia jest centrystą bez twardej opinii na żaden temat, na pewno nie prawicowcem. Hołownia z całą pewnością broni wartości które konfederacja podważa.
  • Odpowiedz
@Xinnoth:

reprezentuje on wartości lewicowe lub liberalne poprzez rządzenie w centro-lewicowo-PSLowym rządzie który mamy

Tylko czemu twierdzicie, że reprezentuje lewicowe, może reprezentuje centrowe? xD
To jak Hołownia reprezentuje lewicowe, to lewica
  • Odpowiedz
@tulipana: Ja nie twierdzę że tak jest - tłumaczę tylko takim jak ty którzy mają problem z semantyką i czytaniem ze zrozumieniem co powiedział pan Bartosz ( ͡° ͜ʖ ͡°)
  • Odpowiedz
@Xinnoth: A ja tłumaczę, że takie gadanie nie ma potwierdzenia w rzeczywistosci i jest wymysłem konfiarzy, ponieważ skoro Hołownia jest bardziej centrystą niż lewakiem to gadanie w jego kontekście o lewackich wartościach jest po prostu typowym konfiarskim spinem.

Oni po prostu każdego na cokolwiek lewo od siebie nazywają lewakiem. Centrum dla nich nie istnieje, ot co.
  • Odpowiedz
@zordziu: Ale doceńmy szczerość, że przynajmniej nazwano rzeczy po imieniu. Konfederacja jest zaprzeczeniem wartości polskich i europejskich.

A jak ktoś nazywa liberała lewakiem, to od razu wiadomo, że przedawkował amerykańskich komentatorów i próbuje przenosić to do nas. Pamiętacie w ogóle, kiedy jeszcze przekonywali, że to lewaki przenoszą mody zza oceanu? ( ͡° ͜ʖ ͡°)
  • Odpowiedz
@zordziu: To działa trochę inaczej ;) Jak nie jesteś z/za Konfederacją to jesteś lewakiem.
Np. Wśród moich znajomych jak jeszcze kucowałem (tak wstydzę się tego) dla Korwina to byłem prawym gościem. Ale jak już nie kucuję i weryfikuję ich populizm to jestem lewakiem. Algorytm jest prosty xD
  • Odpowiedz
  • 17
@czemuztak

ja to np myślałem, że mam liberalne poglądy, a z wykopu dowiedziałem się że jestem lewakiem( ͡° ͜ʖ ͡°)

Bo każdy kto nie lubi PiSu, Konfederacji i Trumpa to lewak. Nawet jak ma jak najbardziej konserwatywne poglądy, ale krytykuje powyższe za konkrente rzeczy, to też lewak.
  • Odpowiedz
Jeżeli nazywanie Hołowni lewakiem przez #konfederacja nie jest przejawem, że wajcha w Polsce jest przesunięta absurdalnie w prawo, to ja już nie mam pytań. XD

@D00D00: @zordziu: no wiadomo, bo gość co się lansuje z imigrantami, płacze że na granicy nie są wpuszczani to nie jest lewak, bo kiedyś w telewizji powiedział "Zdrowaś maryjo".
  • Odpowiedz
@zordziu kato lewak xD

To tak jak Kaczyński jest lewakiem, bo przecież PiS to lewactwo.

Tylko Korwin jest prawicowcem.

Ostatnio nawet Konfederacja została przez Korwina nazwana lewactwem odkąd go wyrzucili.
  • Odpowiedz